Hydro-styret granskes også

Hydro-styret skal også granskes i jakten på synderen bak Hydro-lekkasjen.

24.02.07 11:06

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Årsaken til at høyesterettsadvokat Else Bugge Fougner er hentet inn som ekstern gransker skyldes at det ville blitt uryddig om ansatte i Hydro skulle granske styremedlemmenes bevegelser i forrige uke.

NA24 - din næringslivsavis

Både Else Bugge Fougner og Hydro bekrefter at det er mye av årsaken til den kjente høyesterettsadvokaten nå skal finne lekkasjen i Hydro, ifølge Aftenposten.

Bugge Fougner sier til Aftenposten at hun og et team av advokater fra advokatfirmaet Hjorth nå tar over granskningen, som hittil er blitt ledet av Hydros internrevisjon.

- Vi står også fritt til å bruke andre eksterne spesialister, sier Bugge Fougner.

Hydro skulle melde kvartalstallene tirsdag denne uken, men da avisen Dagens Næringsliv meldte at tallene hadde vært i omløp i en uke, snudde Reiten og Co. seg og presenterte tallene før børsåpning mandag.

Hydro-ledelsen innrømmer at også internrevisjonen hadde tilgang til resultatrapporten som kom på avveie.

- Vi setter selvfølgelig ikke noen av de personene som har hatt tilgang til dokumentene til å gjennomføre undersøkelsene. Litt smarte er vi jo, sa reiten til Dagens Næringsliv da han tirsdag var i London for å presentere selskapets utenlandske investorerer.

- For å unngå at noen kan så tvil om måten undersøkelsen gjennomføres på har jeg, med tilslutning fra Hydros styre, kommet til at undersøkelsen bør ledes av en fagperson som ikke er ansatt i Hydro. Derfor har jeg bedt Else Bugge Fougner forestå dette, sa Hydros konsernsjef Eivind Reiten i en melding i går.

Granskningen skal være fullført innen utgangen av mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag