NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
Foto: Aage Storløkken (Scanpix)

Hydro vil selge

850 ansatte blir berørt av planene.

Hydro Production Partner utfører servicetjenester og vedlikeholdstjenester og staben består hovedsakelig av ingeniører, vedlikeholdspersonell og andre med fagkompetanse. Nå planlegger Hydro å selge dette.

NA24 - din næringslivsavis

I dag jobber det totalt rundt 1.500 personer i selskapet, som har en årlig omsetning på cirka 1,7 milliarder kroner. Rundt 1.350 av dem jobber i Norge. 500 ansatte som er knyttet til vedlikeholdsarbeid innen aluminiumsvirksomheten, blir ikke berørt av salget, skriver Aftenposten.

Snart er det bare aluminium igjen i Hydro. Hydro-sjef Eivind Reiten varslet i fjor varslet at han vil ut av bildelproduksjon, før jul kom nyheten om en olje- og gassfusjon med Statoil og andre forretningsområder har allerede blitt skilt ut, blant annet innen oppdrett og gjødsel.

- Dette er en del av Hydros strategi om å selge virksomheter som ikke er en del av Hydros langsiktige satsingsområder, sier Reiten.

Kommunikasjonsdirektør Ragnvald F. Berteussen i Hydro Andre Virksomheter opplyser at det ikke er aktuelt å snakke om oppsigelser for de 850 ansatte. Han regner med at virksomheten vil være solgt i løpet av et halvt års tid.

De som omfattes av Hydro-salget jobber i første rekke i Grenlands-området. Øystein Bråthen, sekretær i Herøya Arbeiderforening, frykter ikke for at arbeidsplassene vil forsvinne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere