NA24.no

Hydro vil selge

Foto: Aage Storløkken (Scanpix)
850 ansatte blir berørt av planene.

Hydro Production Partner utfører servicetjenester og vedlikeholdstjenester og staben består hovedsakelig av ingeniører, vedlikeholdspersonell og andre med fagkompetanse. Nå planlegger Hydro å selge dette.

NA24 - din næringslivsavis

I dag jobber det totalt rundt 1.500 personer i selskapet, som har en årlig omsetning på cirka 1,7 milliarder kroner. Rundt 1.350 av dem jobber i Norge. 500 ansatte som er knyttet til vedlikeholdsarbeid innen aluminiumsvirksomheten, blir ikke berørt av salget, skriver Aftenposten.

Snart er det bare aluminium igjen i Hydro. Hydro-sjef Eivind Reiten varslet i fjor varslet at han vil ut av bildelproduksjon, før jul kom nyheten om en olje- og gassfusjon med Statoil og andre forretningsområder har allerede blitt skilt ut, blant annet innen oppdrett og gjødsel.

- Dette er en del av Hydros strategi om å selge virksomheter som ikke er en del av Hydros langsiktige satsingsområder, sier Reiten.

Kommunikasjonsdirektør Ragnvald F. Berteussen i Hydro Andre Virksomheter opplyser at det ikke er aktuelt å snakke om oppsigelser for de 850 ansatte. Han regner med at virksomheten vil være solgt i løpet av et halvt års tid.

De som omfattes av Hydro-salget jobber i første rekke i Grenlands-området. Øystein Bråthen, sekretær i Herøya Arbeiderforening, frykter ikke for at arbeidsplassene vil forsvinne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere