NA24.no

Høyere og grønnere strømregning

Foto: LEE CELANO (EPA)
Sist oppdatert:
Forbrukerne må betale for avtalen som sikrer økt produksjon av fornybar energi.

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen og Sveriges visestatsminister og näringsminister Maud Olofsson undertegnet på et møte i Stockholm i dag en overenskomst om prinsippene for det videre arbeidet med å etablere et felles elsertifikatmarked i Norge og Sverige.

Betydelige investeringer
- Jeg er glad for at vi nå har fått på plass de sentrale prinsippene for et felles elsertifikatmarked med Sverige. Et felles sertifikatmarked vil legge grunnlaget for betydelige investeringer i fornybar elektrisitet i både Norge og Sverige, sier statsminister Jens Stoltenberg

Målet med avtalen er å gjøre strømproduksjon basert på fornybar energi lønnsom.

Avtalen gjør at strømutgiftene til norske husholdninger vil øke.

- Det må betales
Olje- og energiminister Terje Riis-johansen opplyste på mandagens pressekonferanse at norske husholdninger vil få økte strømutgifter på mellom 100 og 1000 kroner i året.

- Selvsagt må det betales, sier Riis-Johansen til NA24.

Et felles elsertifikatmarked vil innebære et langvarig og forpliktende samarbeid om å bygge ut fornybar elektrisitetsproduksjon i de to landene.

Avtalen strekker seg over 15 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere