NA24.no

Høyeste boligbygging på mange år


- Våre tall for juli og august viser at både salget og igangsettingen av nye boliger fortsetter den positive trenden fra juni, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening
- Våre tall for juli og august viser at både salget og igangsettingen av nye boliger fortsetter den positive trenden fra juni, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Oppgang i salg og igangsetting av nye boliger.

Boligbyggingen i Norge er den høyeste på mange år, viser tall fra Boligprodusentenes Forening tirsdag.

- Våre tall for juli og august viser at både salget og igangsettingen av nye boliger fortsetter den positive trenden fra juni, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening i en pressemelding.

Etter årets åtte første måneder er salget opp 24 prosent, i forhold til samme periode i fjor, mens igangsettingen av nye boliger er opp 34 prosent.

Igangsettingen av leiligheter hittil i år ligger hele 92 prosent over samme periode i fjor, mens småhus og eneboliger har økt med henholdsvis 8 og 1 prosent.

- De siste 12 månedene er det igangsatt nesten 30 000 nye boliger. Det er det høyeste nivået på mange år. Det er igangsetting av leiligheter som er hovedgrunnen til økningen. Det er regionale forskjeller. Akershus har en god aktivitet, mens det i Rogaland har roet seg betraktelig, sier Jæger.

Salgsveksten domineres også av leilighetsmarkedet, hvor oppgangen hittil i år er på 57 prosent. For eneboliger er salget uendret, mens småhus øker med 6 prosent hittil i år sammenlignet med fjoråret.

De fleste fylkene i landet viser en til dels kraftig vekst i salget mot fjoråret, med sterkest vekst i Oslo. Rogaland, Hordaland og Troms viser en nedgang i salget sammenlignet med fjoråret.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere