NA24.no

Høyeste Nasdaq på fem år

Sist oppdatert:
- No news is good news, synes ut til å ha vært gjennomgangsmelodien som tirsdag sendte Nasdaq til det høyeste nivået på over fem år.

Det var ingen viktige makrotall eller selskapsmeldinger på USA-børsen tirsdag, men likevel steg markedet solid. Det så altså ut som man var fornøyd med at det ikke kom nyheter.

Den teknologidominerte Nasdaq-indeksen endte på sitt høyeste nivå siden februar 2001. Google steg nær 4 prosent i dag. På et par uker har aksjen steget nær 20 prosent, primært fordi aksjen er tatt inn i den viktig S &P 500-indeksen, som mange fond følger. Disse må derfor kjøpe Google-aksjer.

Oljeprisen falt moderat tilbake etter kraftig oppgang torsdag. Likevel steg både olje- og oljeserviceaksjer med rundt halvannen prosent på denne positive børsdagen.

Markedsrentene i USA falt marginalt etter å ha steget den siste tiden. Dollaren falt mot euro i dag, etter tall som indikerer bedre vekst i Europa, og dermed økt sannsynlighet for renteoppgang i Europa.

Det som var av nyheter hadde i stor grad med mulige oppkjøp og fusjoner å gjøre. IT-selskapet Computer Sciences Corp. melder at man vil vurdere strategiske alternativer, inkludert et salg av selskapet.

Bankgiganten Citigroup har igjen fått klarsignal fra finansmyndighetene for å gjøre oppkjøp etter i et år ha vært holdt i ørene mens interne rutiner ble gjennomgått.

Både 3M og International Paper annonserte planer om å selge virksomheter.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones +0,53% til 11.203,85

Nasdaq +0,37% til 2.345,36

S&P 500 +0,63% til 1.305,93

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere