NA24.no

Høyeste Nasdaq siden 2001

Foto: Andrew Gombert, EPA
Sist oppdatert:
Nasdaq-indeksen steg torsdag til det høyeste nivået siden forsommeren 2001.

(HOUSTON (NA24): Det var teknologiaksjene på Nasdaq-børsen som skapte liv i det amerikanske aksjemarkedet torsdag. Nasdaq steg hyggelige 0,6 prosent. De generelle aksjeindeksene var uendret i dag, etter to dager med oppgang.

Fra bunnen i oktober 2002 er Nasdaq-indeksen nå doblet. Men: Den må mer enn dobles en gang til for å nå opp til toppnivået fra mars 2000.

Chip-produsenten Xilink ga i dag inspirasjon med positive utsikter for inneværende kvartal. Også chip-aksjer som Intel og Advanced Micro Devices steg.

Google steg en drøy prosent til 451,24 dollar, en ny rekord. Selskapet annonserte i dag planer om en online videotjeneste for forbrukermarkedet.

Makrobildet var positivt i dag, med et uventet lavt ukentlig tall for søknader på ledighetstrygd, samt en god måling av innkjøpssjefenes syn på den økonomiske utviklingen.

Olje- og gassprisene falt torsdag, etter ukentlige lagertall for olje og gass i USA. Spesielt ble markedet tatt på sengen av overraskende store lagre av naturgass.

Dette gjorde at energirelaterte aksjer generelt bidrog negativt til børsutviklingen torsdag.

Den kriserammede bilprodusenten General Motors steg nær 6 prosent i dag, etter at en av selskapets toppsjefer gikk ut og sa at man ikke ville gjenta fjorårets strategi, med saftige rabatter for å pumpe opp volumet, men med desto verre effekt på lønnsomheten.

Butikkgiganten Wal-Mart falt 1,4 prosent etter å ha kommet med salgstall for desember i nedre enden av hva som tidligere var ventet.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones +0,02% til 10.882,15

Nasdaq +0,59% til 2.276,87

S&P 500 uendret på 1.273,48

Her kan du lese flere nyheter fra NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere