NA24.no

VANT IKKE FRAM:  Høyesterett avviste anken fra Johannes Lunde.
VANT IKKE FRAM:  Høyesterett avviste anken fra Johannes Lunde. Foto: Tommy Ellingsen (NTB scanpix)

Høyesterett avviste anke fra Johannes Lunde

Sist oppdatert:
Johannes Lunde må sone to år i fengsel for ulovlige pengeoverføringer, blant annet til Sportsklubben Brann, etter at Høyesterett har avvist å behandle anken hans.

Saken, som er omtalt av Stavanger Aftenblad, dreier seg om en delanke i komplekset av flere saker knyttet til konkursen av over 60 selskaper i nettverket til Johannes Lunde i januar 2011. Sammen med kameraten Morten A. Berg og en kvinnelig ansatt er Lunde dømt for økonomisk utroskap, underslag, heleri og kreditorsvikt.

I en del av saken ble Lunde i fjor dømt til to års fengsel. Saken har vært begrenset til pengeoverføringer foretatt av en kvinnelig medarbeider i et regnskapsfirma kontrollert av Johannes Lunde og som ble brukt av andre selskaper i Lunde-sfæren. De fire overføringene til tre selskaper i Lundegruppen og en til Brann Fotballklubb utgjorde til sammen drøyt 3 millioner kroner. Gulating lagmannsrett frifant imidlertid Lunde for deler av erstatningskravet.

Dommen fra lagmannsretten er etter Høyesteretts avslag på behandling rettskraftig. Både kvinnen og Lunde ble idømt ubetinget fengsel og må betale tilbake 2,2 millioner kroner til det ene firmaet. Kvinnen er solidarisk ansvarlig for 1,1 millioner kroner av summen. Begge er imidlertid frikjent for kravet om erstatning på 715.000 kroner fra det andre selskapet og for å betale tilbake 1,9 millioner kroner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere