*Nettavisen* Økonomi.

Hyllet for Palin-parodi

Foto: (Scanpix)

Tina Fey tok hjem en Emmy.

13.09.09 13:55

Natt til søndag kåret den amerikanske TV-bransjen sine favoritter, med den første delen av den årlige Emmy-prisutdelingen.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

En av de heldige vinnerne av den prestisjetunge prisen er komiker Tina Fey.

Hyllet for parodi
Fey fikk mye oppmerksomhet under den amerikanske valgkampen for sin parodi av den republikanske visepresidentkandidaten Sarah Palin på sketch-programmet «Saturday Night Live». Det var denne parodien hun vant Emmy for i år.

Tidligere har Fey vunnet intet mindre enn fem Emmyer, blant annet for TV-serien «30 Rock», der hun spiller sjefen for et show som ligner veldig mye på SNL. «30 Rock» var for øvrig den serien som var nominert i flest kategorier, hele 22 totalt.

Klikk på bildet for å forstørre.

LO GODT: Sarah Palin kunne ikke annet da hun gjestet Saturday Night Live og ble mikset med sin egen parodi, skapt av Tina Fey. Den velkledde mannen er produsent Lorne Michaels.

Popartisten Justin Timberlake har også vært med i mange gjesteroller i sketcher i humorprogrammet SNL, og vant en egen pris for sin innsats her.

HBO vant mest
TV-stasjonen som gjorde det best var kabelstasjonen HBO, med hele 16 tildelinger. Blant annet vant deres kritikerroste miniserie om Irak-krigen, «Generation Kill», tre Emmyer. Serien er basert på opplevelsene til en «Rolling Stone»-journalist som fulgte en gruppe soldater i krigens første uker.

Gårsdagens prisutdeling er bare den første av to dager, der 72 priser gis ut. De mest profilerte 20 prisene blir gitt ut på et eget show den 20. september, som vil bli vist på TV.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag