NA24.no

Høyre krever oppgjør med Røkke-samrøre

Mener Stoltenberg ikke viser vilje til selvkritikk.

Høyres nestleder Jan Tore Sanner krever at statsminister Jens Stoltenberg tar et oppgjør med samrøret mellom Arbeiderpartiet og Kjell Inge Røkke, og reagerer på at Stoltenberg ikke viser vilje til å ta selvkritikk.

– Stoltenbergs første kommentarer til Aker-saken tydet ikke på noen vilje til å ta et oppgjør med den samrørekultur som har satt staten i en uforsvarlig svak posisjon, og som kan ha påført staten og skattebetalerne store tap, sier Sanner i en pressemelding etter at Stoltenberg deltok på NRK Dagsrevyen mandag kveld.

Les mer: Stoltenberg krever opprydding

Jan Tore Sanner sier at når statsministeren velger å støtte næringsminister Sylvia Brustad, velger han også å gå god for den klønete håndteringen av det statlige eierskapet i Aker Holding..

- Stoltenberg må avklare hvorfor staten ikke stoppet Aker-transaksjonen da næringsdepartementet ble orientert 30. mars. Stoltenberg burde vært mer opptatt av hvorfor staten som eier ikke reagerte på transaksjonene før markedet og pressen gjorde det. Det kan tyde på at departementet egentlig ikke skjønte hva som foregikk, sier Sanner.

Sanner mener regjeringens håndtering av Aker-saken er på vei til å havne i stortingets kontrollkomité.

- Høyre har sendt Sylvia Brustad en rekke spørsmål hvor vi ber statsråden redegjøre for håndteringen av Aker-saken. Vi forventer at Brustad legger alle kort på bordet. Både Brustad og Stoltenbergs kommentarer til saken så langt, sannsynliggjør at Aker-saken havner i kontrollkomiteen, konkluderer Sanner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere