NA24.no

Høyre-skepsis til nye lånekrav

Bankene må kunne være mer fleksible med kravene til egenkapital enn Finanstilsynet legger opp til, mener Høyres boligpolitiske talsperson Mudassar Kapur.
Bankene må kunne være mer fleksible med kravene til egenkapital enn Finanstilsynet legger opp til, mener Høyres boligpolitiske talsperson Mudassar Kapur. Foto: Håkon Mosvold Larsen
Sist oppdatert:
Bankene må kunne være mer fleksible med kravene til egenkapital enn Finanstilsynet legger opp til, mener Høyres boligpolitiske talsperson Mudassar Kapur.

– Vi må ikke øke klasseskillet i boligmarkedet. Det er viktig å fokusere på betjeningsevne i tillegg til egenkapital, sier han til NTB.

LES OGSÅ: Slakter nye boligkrav sønder og sammen

LES OGSÅ: Redd unge fra boligfellen - krev at de betaler avdrag

Ifølge Kapur er Finanstilsynets anbefaling på dette punktet bare til gagn for dem som har foreldre eller besteforeldre som evner å framskaffe penger til egenkapital.

– De får en lettere vei inn i boligmarkedet enn andre, selv om betjeningsevnen er lik. Det står tydelig i regjeringsplattformen at vi ønsker å praktisere egenkapitalkravet på en fleksibel måte. Jeg kommer selvsagt til å jobbe for det, sier han.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere