NA24.no

Michael Tetzschner er ikke fornøyd med redegjørelsen som næringsminister Monica Mæland (H) leverte skriftlig onsdag.
Michael Tetzschner er ikke fornøyd med redegjørelsen som næringsminister Monica Mæland (H) leverte skriftlig onsdag. Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

Høyre-topp vil ha Telenor-høring

Sist oppdatert:
Høyreveteranen Michael Tetzschner ønsker en høring om Telenors rolle i VimpelCom-saken.

Han er ikke fornøyd med redegjørelsen som næringsminister Monica Mæland (H) leverte skriftlig onsdag.

Lederen for kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, Martin Kolberg (Ap), sa til NTB onsdag at han ville råde komiteen til å gå videre med saken ettersom han mente at Mæland ikke svarte på hovedspørsmålet i sin redegjørelse – om dette dreier seg om korrupsjon.

– Da har vi to virkemidler: Vi kan stille ytterligere spørsmål og så gå videre til en påfølgende høring, eller vi kan gå rett til en høring. Det er vår oppgave å sørge for at fakta kommer på bordet, sa Kolberg.

I Klassekampen torsdag får han støtte fra Mælands egen partifelle Michael Tetzschner, som mener Stortinget må komme til bunns i hva som skjedde da Telenor-eide VimpelCom kjøpte lisenser til det usbekiske telemarkedet.

– Vi ønsker å få kartlagt alle omstendigheter rundt Vimpelcoms forretningspraksis i Usbekistan. Så må vi finne ut av om det finnes avvik fra prinsippene om god konsernstyring i Telenor, sier han til avisen.

Martin Kolberg varsler at kontrollkomiteen vil behandle næringsministerens svar tirsdag eller torsdag neste uke.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere