NA24.no

Høytflygende gullgruve

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Flypassasasjerene strømmer til billigselskapet Ryanair. De bryr seg ikke om terrorforsøk mot Storbritannia.

Les NA24 på mobil

Europas største billigflyselskap slapp i dag nyheter om at de økte antallet passasjerer i august med 23 prosent fra samme måned i 2005. Det virker ikke som det avvergede terrorforsøket på engelske flyplasser hadde noen særlig effekt på selskapets popularitet, ifølge inthenews.

NA24 - din næringslivsavis

Kraftig vekst
Selskapet har hatt en ekstrem ekspansjon de siste årene, med en økning fra 19,4 millioner passasjerer i 2003 til 30,9 millioner passasjerer i 2005. Alt tyder på at selskapet har en fortsatt økning ettersom de fraktet 4.002.358 i august i år mot 3.257.009 i august 2005.

Tidligere har Ryanair sett seg lei de omfattende sikkerhetskontrollende og bedt myndighetene om å revurdere den hardhendte sikkerhetssjekken på flyplassene

Krever kompensasjon
Selskapet krever 37 millioner kroner i kompensasjon fra det britiske transportdepartementet, etter sikkerhetsoppgraderingen på britiske flyplasser.

Transportdepartementet mener at Ryanair ikke har noe juridisk grunnlag for kravet. En talsmann poengterte forrige måned at luftsikkerhetstiltak er underlagt the Aviation Security Act 1982 som ikke gir krav til kompensasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere