*Nettavisen* Økonomi.

Hytta kan ta prisrekord, men mange faller av lasset når de ser prisen

Den typiske kjøperen har unger som er på vei ut av redet – og eier allerede en annen fritidseiendom. Megler Runar Nilsen mener prisantydningen ikke er for høy. Foto: Eiendomsmegler 1

Aldri før har ei hytte i Salten hatt høyere prisantydning.

SALTEN (Avisa Nordland): – At prosessen ville ta tid, var jeg forberedt på. Heldigvis er selgeren tålmodig og innforstått med at prisklassen gjør at omsetningstiden er lengre enn i lavere prisklasse.

Det sier megler Runar Nilsen i Eiendomsmegler 1.

Ikke for dyr

Siden i juni i fjor har han hatt jobben med å selge det som trolig er tidenes dyreste hytte i Salten.

I hvert fall hvis vi tenker på det vi vanligvis forbinder med ei hytte.

Eiendommen ligger på Holand ved Naurstad. Prisantydningen er 4.290.000 kroner.

– Jeg synes ikke prisantydningen er for høy – hvis en baserer seg på salg som en gjennomført i denne prisklassen, er det lite sammenligningsgrunnlag. Men man vet det er solgt fritidseiendommer ved for eksempel Soløyvannet for 4,1 millioner, så føler jeg ikke denne eiendommen står tilbake for noe, sier Runar Nilsen til Avisa Nordland.

Han legger til:

– Samtidig selges det fritidseiendommer langs kystriksveien for opp mot tre millioner kroner, som ikke er i nærheten av det som angår materialvalg sammenlignet med denne, sier Nilsen.

Mange interesserte

Det har ikke vært stillstand etter at hytta ble lagt ut i juni i fjor. Nilsen forteller at det har vært flere privatvisninger og at flere har meldt sin interesse for å ta en titt.

– Hvem er den typiske kjøper av ei hytte i denne prisklassen?

– Den typiske kjøperen er vel den godt etablerte familien hvor unger har – eller er på vei til å flytte ut, og hvor familien ønsker seg et samlingssted som er på høyde med funksjonaliteter som de har hjemme, sier Nilsen.

Faller av lasset

– Prisen gjør vel også at det er mange som faller av lasset og går for rimeligere alternativer. Derfor tror jeg også det ikke er tilfeldig at personer som allerede sitter på delvis eller helt nedbetalte fritidseiendommer er overrepresentert blant dem som har tatt kontakt, legger han til.

Les flere saker hos Avisa Nordland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag