Hytteliv bobler av luksus

Vinkjølere og boblebad – norsk hytteliv er ikke som det en gang var.

23.04.06 16:24

- Boblebadet bør være rundt 38 grader og champagnene bør ligge rundt 8 grader, diskuterer et ungt par på årets hyttemesse «Hytteliv 2006» på Exporama Sentret.

Vinkjøler for både hvit- og rødvin selges nå til stadig flere hytteeiere. Pengene fra Norges enorme økonomiske oppgang havner i boliger og hytter. Årets hyttemesse viser at nordmenn ikke sparer når de skal ha fri fra jobben.

Espresso er must
200 utstillere kjemper om oppmerksomheten til de besøkende på årets hyttemesse på Exporama Sentret. Vinkjøler med to temperaturer; en for hvit og en for rød, er årets viktigste hytteinvestering.

- Espressomaskin er et must på hytta, og det bør være minst et vinskap med to soner, sier representant Robert Jørgensen fra hvitevareleverandøren Miele.

Massasjebad
Trenden med massasjebad har kommet for fullt de siste årene. Da boblebad-leverandøren Sundance etablerte seg i 1997, var det tre som drev med dette. I dag er det over 40 som selger slike bad.

- Ola Nordmann kjøper boblebad til sine hytter. Før var det den eldre garde som investerte i slike luksusbad, men i dag gjelder det nesten alle, sier Jon Mørk i Sundance.

Han har bad i alle prisklasser og utstillingsmodellen selges for knape 90.000 kroner.

Mørk er hovedaksjonær i selskapet og omsetter for 20 millioner og forteller at marginene var bedre før det kom så mange tilbydere i dette siktet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.