NA24.no

Hyttetomter hoper seg opp

Sist oppdatert:
Utbyggere risikerer å bli ruinert.

En opptelling Dagens Næringsliv har gjort viser at det 1700 usolgte hyttetomter ligger ute til salgs nå. De har en samlet verdi på 1,5 milliarder kroner.

NA24 – din næringslivsavis

- Forrige gang markedet kollapset gikk 30-35 prosent av utbyggingsprosjektene for hyttefelt over ende. De siste årene har ikke et eneste prosjekt gått dukken. Det er nå det kommer til å gå galt, sier Eivind Akervold i Grindafjell as.

Selskapet har liggende ute et hyttefelt med 40 tomter i Vang i Valdres. 14 er solgt. Totalt 117 byggeklare hyttetomter er til salgs i nærområdet.

Et Oslo-par håpet 15 hyttetomter i Trysil skulle gjøre dem til suksessrike eiendomsutviklere. De rakk så vidt å komme i gang før markedet raknet. Nå er de ruinert.

- Vi kom godt i gang. Vi solgte en hytte og så en til. Men vi brukte litt for mye tid, og kom litt på etterskudd med betaling av renter på byggelånet. Banken ville ikke mer – den var nok redd for at hyttemarkedet var på vei ned. Og så raknet alt, sier familiefaren, som vil være anonym, til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere