*Nettavisen* Økonomi.

I dag er politiet på jakt – bøtene hagler

FIKK FORELEGG: Føreren av denne bilen, en kvinne i 30-åra, unnskyldte seg med at hun bare skulle 100 meter. Det holder ikke for politiet og hun fikk en bot på 2.000 kroner. Foto: Politiet

Kulda har virkelig satt inn på Østlandet og Romerike. Politiet advarer nå de som slurver med isskrapingen.

26.12.14 13:31

(rb.no): – Vi kjørte ut klokka 09.45, den første bilen vi traff var for dårlig skrapet og føreren fikk et forelegg på 2.000 kroner. Her var vi helt på grensa for hva vi mener bør gi førerkortbeslag. Det vil være vanskelig for fører å se om det kommer noen i et fotgjengerfelt, sier politibetjent Per Sørheim ved Lørenskog lensmannskontor og henviser til bildet øverst i denne artikkelen.

Politibetjenten er sammen med en kollega i dag på jakt etter for dårlig skrapte bilruter. Etter kort tid er allerede flere bilister bøtelagt.

«Skulle bare 100 meter»

– Folk skal bare, folk skal bare, sier politibetjenten oppgitt.

Eier av frontruta i bildet i toppen av artikkelen er en kvinne i 30-åra fra Oslo. Hun er ilagt et forelegg på 2.000 kroner, som hun vedtok på stedet.

Ifølge politibetjent Sørheim var forklaringa på den dårlige isskrapingen at «hun skulle bare 100 meter». Det holder ikke, ifølge politiet.

– All is skal skrapes vekk fra frontruta og sidevinduene foran. Det er ingen krav til bakruta, men det anbefales på det sterkeste å skrape alle vinduer på bilen, slik at sikten blir så god som mulig. Vi kommer til å kjøre rundt i distriktet i hele dag og er på jakt etter de som slurver, sier politibetjenten.

(Saken fortsetter under bildene)

Klikk på bildet for å forstørre.

NYTT FORELEGG: Det er ifølge politiet ikke godt nok skrapet i toppen av frontruta. Alt av is skal bort, minner politiet om Foto: Politiet


Klikk på bildet for å forstørre.

FIKK ADVARSEL: Ifølge politiet er ikke dette godt nok. Føreren fikk et forsøk til på å skrape sidevinduene. Foto: Politiet


Slapp med advarsel

Bare minutter etter at den første bilisten var bøtelagt slapp en annen bilist unna med en pekefinger.

– Det er ikke godt nok skrapet på siderutene, sier Sørheim og viser til bilde nummer to i artikkelen du leser.

Føreren av bilen, en mann i 40 åra, fikk beskjed om å kjøre inn til sida av veien og skrape seg ferdig før han kjørte videre.

Bildet som viser at frontruta ikke er skrapet godt nok i toppen ble også tatt 2. juledag. Føreren, en mann i 40-åra, fikk et forelegg på 2.000 kroner. Forelegget ble vedtatt.

Hvor går grensa?

Så langt har ingen blitt fratatt førerkortet. Ifølge politibetjent Sørheim er det vanskelig å si akkurat hvor grensa for beslag/forelegg går. Men er det grovt nok nøler de ikke med å ta beslag.

– Så blir det opp til en politiadvokat og retten om overtrampet er grovt nok. Hovedregelen er at rutene skal være isfrie, sier han.

– Hvordan er inntrykket av folks skrapeegenskaper?

– Vi stoppet den første bilen vi møtte. Det er et tegn på at folk antakelig ikke tar det med å skrape rutene alvorlig nok, sier han.

Patruljen var på Lørenskog da RB snakket med dem, de forsikrer at de skal dekke større områder i løpet av dagen.

Les flere saker i Romerikes Blad her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag