NA24.no

I dag møter Trond drivstoffgiganten i retten. Der kan han miste livsverket, hus og hytte

LIVSVERKET PÅ SPILL: I 13 år har Trond Børge Midtgård (51) drevet bensinstasjon og storkiosk på Isrenna. Nå kan alt ryke, dersom han taper saken mot Statoil Fuel & Retail.
LIVSVERKET PÅ SPILL: I 13 år har Trond Børge Midtgård (51) drevet bensinstasjon og storkiosk på Isrenna. Nå kan alt ryke, dersom han taper saken mot Statoil Fuel & Retail. (Nord24)
Møtes med lov som er svært uvanlig å bruke.

(Nord24.no): I sommer skrev Nord24 om at Statoil Fuel & Retail krever kioskinnehaver Trond Midtgård for over fem millioner kroner etter krangel om salg av drivstoff.

Tirsdag går saken for Nord-Troms tingrett.

Midtgård forteller at han og advokat Rode Rønning-Hansen har forsøkt å finne en løsning med drivstoffkjempen – uten hell.

- Vi har snakket med dem, og kommet med flere tilbud. De har blitt avvist. Derfor blir det rettssak, sier Midtgård til Nord24.

Han vil ikke konkretisere tilbudene han har gitt til Statoil Fuel & Retail, i og med at dette vil bli tema i løpet av rettssaken tirsdag.

- Avviste tilbud

Han sier at han ikke er overrasket, selv om han helst ville ha en løsning utenfor rettssalen.

- Det er som forventet, ut fra hvordan Statoil Fuel & Retail har håndtert denne saken, sier Midtgård.

Bakgrunnen for søksmålet er en kontrakt Midtgård hadde med Statoil Fuel & Retail.

Midtgård, som før drev bensinstasjonen på Isrenna, bestemte seg for at det var ulønnsomt å selge bensin i de relativt små mengdene han gjorde.

Dermed gikk han over til å kun drive med kioskvirksomhet, og leide ut deler av eiendommen til Bunker Oil.

Statoil Fuel & Retail så imidlertid ikke med blide øyne på at konkurrenten hadde etablert seg, et par kilometer nord for konsernets flaggskip-stasjon i Breivika i Tromsø.

De mente at Midtgård på illojalt vis har omgått kontrakten, og krever han personlig for den nette sum av 5 millioner, 66 tusen og 947 kroner.

Risikerer personlig konkurs

Det betyr at Midtgård risikerer å bli slått personlig konkurs, etter en lovbestemmelse som det er uvanlig å benytte seg av overfor privatpersoner når det dreier seg om krav som beror på en avtale mellom to eller flere aksjeselskaper.

For Midtgård vil et eventuelt tap i retten få katastrofale følger for han og kona. I verste fall risikerer de å miste alt de har av eiendeler; næringseiendommen på Isrenna, huset på Gimle og hytta på Måsvær.

- Det er pensjonen vår det er snakk om. Livsverket vårt, som vi har bygget opp gjennom 13 år, sa kioskeieren i juli.

Statoil Fuel & Retail mente imidlertid det var nødvendig å prøve saken i rettssystemet.

- Vi har en avtale med Isrenna Bensinstasjon, som Trond Børge Midtgård har skrevet under på som daglig leder. Denne avtalen mener vi er brutt, skrev Knut Hilmar Hansen, pressetalsmann i Statoil Fuel & Retail Norge, i en epost til Nord24 i sommer.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere