NA24.no

Foto: Espen Iversen/Rogalands Avis

I denne sportshallen vil de servere alkohol til alle

Sist oppdatert:
Men det liker ikke idrettsforbundet.

Politikerne sier torsdag trolig ja til ølsalg i den nye ishockeyhallen i Stavanger, mens ledelsen i idrettsforbundet rynker på nesa.

- Vi ønsker å ha likhet i alkoholserveringen til VIP og vanlige tilskuere, Tore Haugvaldstad, administrerende direktør i Stavanger Oilers til Nettavisen NA24

Stavanger Oilers har søkt om å servere øl til publikum i den nye storstua for ishockey i byen. Det er banebrytende i norsk idrett, for tidligere er det kun i forbindelse med VIP-fasiliteter at slik servering har vært lovlig.

- Det er ikke mange steder som har servering, og der det skjer, er det fortrinnsvis i forbindelse med VIP-fasiliteter. Ølteltet i Kollen er kjent, men det hører til unntakene, sier assisterende generalsekretær i Norges Idrettsforbund (NIF), Øystein Dale til Stavanger Aftenblad.

Han legger til at det vanlige er at alkoholservering og idrettsarrangementer ikke blandet sammen.

Derfor er ikke forslaget til Oilers populært i idrettsforbundet, der de retningslinjer som følges legger opp til en tribunekultur uten alkohol.

Tore Haugvaldstad sier at han ikke ønsker å ta noen diskusjon om idrettsforbundet reaksjon.

- Dette vil ikke gjelde for bare hockey, men også for konserter som vi kommer til å arrangere. Det er også viktig å legge til at vi også har flere gode alkoholfrie alternativer, sier Haugvaldstad til Nettavisen NA24.

Stavanger Oilers søker nå kommunen om å få skjenke øl i restauranten og VIP-områdene i tillegg til tre barer. Publikum har tilgang til to av disse barene, mens den tredje er mingleplass for sponsorer.

I søknaden blir det understreket at det ikke kommer til å være alkoholservering mens det pågår sportslig aktivitet på isen, men kranene åpnes både, før og etter arrangementet samt i pausene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere