I pluss med et nødskrik

Foto: (BNbank)

Store utlånstap og nedskalert drift preger den nye Sparebank 1-banken BNbank.

27.04.09 15:54

BNbank ASA ble på tampen av fjoråret overtatt fra Glitnir-havariet av Sparebank 1 bankene. Nå har banken lagt frem sitt første kvartalsresultat som Sparebank 1 bank.


NA24 - din næringslivsavis

Tallene vitner om store utfordringer for ledelsen, for både inntekter, rentenetto og bunnlinjen er kraftig svekket fra første kvartal i fjor. Samtidig er de store udnerskuddene fra andre halvår i fjor nå borte.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

BNbank er i regi av Sparebank 1 i ferd med å bli strømlinjeformet som en bank rettet mot boliglån og lån til næringseiendom, som også var strategien før fusjonen med KredittBanken og innlemmelsen i Glitnir-konsernet.

Foreløpig har dette ikke gitt resultater, noe tallene bærer preg av. Resultat før skatt endte på 1 million kroner etter nettorenteinntekter på 108 millioner kroner og tap på utlån på hele 44 millioner kroner.

I første kvartal 2008 gikk banken med et overskudd på 68 millioner kroner, mens tapene etter skatt i tredje og fjerde kvartal i fjor var på henholdsvis 246 og 395 millioner kroner.

BNbank hadde ved utgangen av første kvartal en utlånsportefølje på 44,6 milliarder kroner, mens innskuddene utgjorde 16,1 milliarder kroner. Kjernekapitaldekningen var på 7,1 prosent.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.