I strupen på Elkjøp

Foto: (Elkjøp)

- Vi vil være elektronikkbransjens svar på Petter Northug, sier de offensive tyskerne.

Som NA24 tidligere har skrevet, vil den tyske billigkjeden Media Markt åpne i Norge.

– Vi vil være elektronikkbransjens svar på Petter Northug. I løpet av et års tid kommer elektronikkjeden Media Markt til Norge. Norske forbrukere vil da få det største vareutvalget og de laveste prisene. Vi er i farta og vi har muskler, skriver Mikael Hagman, nordisk sjef for Media Markt, i en melding.

Han assosierer gjerne selskapet med verdiene den norske skiløperen formidler. Mikael Hagman var i Oslo i slutten av forrige uke for å se på detaljer for Media Markts første norske varehus.

– Vi ser et potensial i det norske markedet for at konseptet vårt vil bli tatt godt imot, skriver Mikael Hagman.

Åpner i 2012
Etter planen skal Media Markt åpne dørene til det første varehuset i Norge i 2012. Beliggenhet er svært viktig, og for øyeblikket forhandler Media Markt om rundt 20 lokaliteter i Norge. Den første butikken kommer til å åpne sentralt på Østlandet.

– Det norske markedet for forbrukerelektronikk er preget av få, store aktører. Dette gjør at vi mener at det er en god åpning for oss her, fordi vi faktisk tilfører de norske forbrukerne noe nytt. Media Markt bygger sin filosofi på fire grunnpilarer og det er å ha de laveste prisene, det største utvalget, vi skal legge vekt på service og vi skal alltid være først med det nyeste, skriver Mikael Hagman.

Og han fortsetter:

– En viktig del av Media Markts strategi er at det skal være lokalt entreprenørskap. Dette sikrer lokal forankring og kunnskap om det lokale markedet til fordel for de lokale kundene. Derfor eier hver varehussjef 10 prosent av butikken sin, mener Hagman.

Dette er Media Markt
Media Markt er Europas største forhandler av forbrukerelektronikk. Selskapet ble etablert i 1979 og eies av Media-Saturn-Holding GmbH.

Selskapets suksess baserer seg på et utvalg merkevarer til lav pris, tydelig markedsføringsprofil og samt desentralisert organisasjonsstruktur. Hver varehussjef eier en andel av sin butikk og er ansvarlig for det lokale sortimentet, pris- og personalledelse samt markedsføring. Media Markt har 615 butikker i 15 europeiske og asiatiske land.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.