NA24.no

I strupen på ledelsen

Sist oppdatert:
SAS-ansatte fly forbannet i ny aviskampanje.

I den svært uvanlige svertekampanjen kritiserer danske kabinansatte arbeidsforholdene i SAS. De advarer mot masseflukt fra selskapet og elendig kundeservice, skriver epn.dk.

NA24 - din næringslivsavis

I dag har de danske kabinasattes fagforening (CAU) en rekke helsiders annonse i flere av Danmarks største landsdekkende aviser, der de blant annet klager over stress og underbemanning.

«Sytepave - nei. Din flyvertinne smiler stadig», heter det i annonse-overskirften.

Skaper forsinkelser
Formannen i CAU, Verner Lundtoft Jensen, sier dårlig arbeidsmiljø for de kabinansatte har ført til en personalflukt, som igjen går utover kundene. Han mener de dårlige arbeidsforholdene er skylden i SAS' mange forsinkelser og dårlig service.

I Sverige oppfordrer SAS- ledelsen ifølge borsen.dk de ansatte til å bli streikebrytere, og likevel gå på jobb ved en eventuell streik fredag morgen. Fagforeningen for de kabinansatte mener dette er ytterst uheldig, og kaller det å bryte mot all skikk og kultur i arbeidslivet.

Konflikten kommer bare uker etter at de det danske kabinopersonalet la ned arbeidet og utløste massekanselleringer og tap for SAS på opp mot 100 millioner kroner.

- Du har sparken
SAS-ledelsen sendte nylig et brev til de danske ansatte der den truet med at dersom kabinpersonalet noen gang streiket igjen, ville de høre Donald Trump's mest kjente ord: Du har sparken, ifølge NTB.

Nå får altså ledelsen tilsvar i et åpent brev til folket.

De svenske kabinpersonalet har varslet streik i morgen fra klokken 05.00.

Ifølge SAS' hjemmesider berøres bare ruter mellom Norge og Sverige med rutenummer lavere enn 800. De over flys av SAS Norge og vil gå som normalt. Fredag skulle i utgangspunktet SAS ha flytt 25 ganger mellom Oslo og Stockholk. Seks av avgangene kan bli kansellert grunnet streik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere