*Nettavisen* Økonomi.

IBM tenner håpet på Wall Street

Foto: (npixSca)

Børsene i USA ligger an til å reise seg etter rundjuling.

21.01.09 14:29

Kontraktshandelen i New York antyder at børsene kommer til å hente inn noe av det tapte. Futurene til S&P 500 og Nasdaq stiger begge rundt 1 prosent rett i forkant av at handelen åpner. Dow Jones-futuren stiger 0,7 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Tirsdag ble en skrekkelig dag for Wall Street. Dow Jones-indeksen har aldri hadde en verre utvikling på innsettelsesdagen av ny president. Barack Obama blir omtalt som redningsmannen for å få USA ut av det økonomiske utføret som har oppstått. Nå blir det opp til den ferske presidenten å overbevise.

Dow Jones-indeksen falt fire prosent og havnet under grensen på 8.000-poeng. Nasdaq Composite og S&P 500-indeksen falt begge over 5 prosent i går.

Følg utviklingen på Wall Street her.

Negative nyheter har preget aksjemarkedene så langt i år. Nå har det derimot kommet godt nytt, og det stammer fra selskapene.

Den amerikanske kjempen IBM har beroliget markedet med at de fortsatt vil levere solide overskudd. Teknologiselskapet regnes som en bjellesau innen sektoren og spår at de kommer til å få et resultat på minst 9,20 dollar per aksje i 2009. Analytikerne forventer ifølge Marketwatch et resultat på 8,70 dollar per aksje for året.

Oppjusteringen kommer etter at de la frem sitt resultat for fjerde kvartal. I løpet av de tre siste månedene av 2008 fikk IBM et resultat på 4,4 milliarder dollar eller rundt 3,28 dollar per aksje. Det er en oppgang fra 2,8 dollar per aksje i fjerde kvartal i fjor. Analytikerne ventet et resultat på 3,03 dollar per aksje fra en omsetning på 27,9 milliarder dollar.

IBMs omsetning skylder på den sterke dollaren når de forklarer at omsetningen falt til 27 milliarder fra 28,9 milliarder dollar.

Aksjekursen stiger rundt 4 prosent i førhandelen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Den svenske kjempen Ericsson har også lagt frem sitt resultat for fjerde kvartal. Selv om resultatet falt markant er markedet fornøyd med hva som kom. Spareplanen der 5.000 ansatte må gå blir også trukket frem som positiv.

Aksjen stiger 11 prosent.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.