NA24.no

ICA selger Maxi

Foto: Helle Nilsen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Kriserammede ICA vil kvitte seg med de største butikkene.

- Vi kommer nå til å rendyrke virksomheten gjennom utelukkende å fokusere på lavpris og supermarked. En konsekvens blir at vi forlater stormarkedssegmentet i Norge. Dette betyr at det iverksettes en prosess med å selge ICA Maxi-butikkene, sier administrerende direktør Antonio Soares i ICA Norge i en pressemelding.

- Den nye strategien legger samtidig til rette for en enklere og mer effektiv organisasjon. Vi tror at flere aktører i markedet vil være interessert ettersom dette dreier seg om attraktive butikklokaler, sier ICA-sjefen.

Det er totalt 24 butikker som nå skal selges, fra Kristiansand i sør til Levanger i nord. ICA har totalt nær 400 butikker i Norge. De berørte butikkene har totalt 1500 heltids- og deltidsansatte. Salgsprosessen begynnes nå, og det er for tidlig å si hvor lang tid dette tar og i hvilken form butikkene blir solgt.

ICA Norge har de siste årene gjort flere endringer for å oppnå akseptabel lønnsomhet i den norske virksomheten. Et av de viktigste tiltakene har vært lanseringen av det nye Rimi-konseptet, som kan vise til sterk salgsutvikling. I tillegg er supermarkedskonseptet modernisert.

ICA Norge har 578 butikker som drives i egen regi eller i form av franchise. I tillegg finnes det assosierte butikker som har innkjøpsavtaler med selskapet. I 2010 omsatte ICA Norge for 17 817 MNOK. Resultatet var på -497 MNOK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere