*Nettavisen* Økonomi.

ICA selger Maxi

Foto: Helle Nilsen (Nettavisen)

Kriserammede ICA vil kvitte seg med de største butikkene.

17.08.11 08:57

- Vi kommer nå til å rendyrke virksomheten gjennom utelukkende å fokusere på lavpris og supermarked. En konsekvens blir at vi forlater stormarkedssegmentet i Norge. Dette betyr at det iverksettes en prosess med å selge ICA Maxi-butikkene, sier administrerende direktør Antonio Soares i ICA Norge i en pressemelding.

- Den nye strategien legger samtidig til rette for en enklere og mer effektiv organisasjon. Vi tror at flere aktører i markedet vil være interessert ettersom dette dreier seg om attraktive butikklokaler, sier ICA-sjefen.

Det er totalt 24 butikker som nå skal selges, fra Kristiansand i sør til Levanger i nord. ICA har totalt nær 400 butikker i Norge. De berørte butikkene har totalt 1500 heltids- og deltidsansatte. Salgsprosessen begynnes nå, og det er for tidlig å si hvor lang tid dette tar og i hvilken form butikkene blir solgt.

ICA Norge har de siste årene gjort flere endringer for å oppnå akseptabel lønnsomhet i den norske virksomheten. Et av de viktigste tiltakene har vært lanseringen av det nye Rimi-konseptet, som kan vise til sterk salgsutvikling. I tillegg er supermarkedskonseptet modernisert.

ICA Norge har 578 butikker som drives i egen regi eller i form av franchise. I tillegg finnes det assosierte butikker som har innkjøpsavtaler med selskapet. I 2010 omsatte ICA Norge for 17 817 MNOK. Resultatet var på -497 MNOK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.