NA24.no

Idar tjener mindre enn mamma

Foto: Paul Weaver (SIDE2)
I hvert fall på papiret.

De siste årenes comeback-kid, i hvert fall i media, er gründeren Idar Harry Vollvik.

Etter å ha tapt mesteparten av pengene han fikk fra salget av mobilselskapet Chess på katastrofal børstrading, har han blant annet satset for fullt på mobilselskapet Ludo.

Her kan du sjekke skattetallene

Tidligere har han meldt om fantastisk vekst i antallet kunder og at selskapet tjener penger. Men så langt vises ikke det siste i den karismatiske investorens skattetall.

- Tidligere fadese
Idar Vollvik står nemlig oppført uten både formue og inntekt, mens moren Gerd kan skilte med en inntekt på drøyt 101.280 og en formue på 239.786 kroner.

- Alle mine verdier er i mitt investeringsselskap, som tjente 15 millioner i fjor. Grunnet min tidligere fadese på aksjefronten vil det ikke synes noen plusstall før dette året blir offentliggjort - det vil si til neste år, sier Idar Harry Vollvik til NA24.

Som en av landets mest profilerte næringslivsledere må Vollvik regne med at han blir en mye ettersøkt person i landets skattelister. Han mener imidlertid at det er noe folk bør være klar over:

- Vi lever i et demokrati, hvor åpenhet er viktig. Dog bør folk opplyses om at det ofte er forsinkelser i de opplyste tallene, slik at mange folk er mye mer eller mye mindre rike i forhold til listene som blir lagt ut, sier Idar Vollvik til NA24.

Ofte langt fra sannheten
Tallene på ligningen sier egentlig svært lite om en persons reelle lønn og eller formue.

- Nettoinntekt kan være svært langt ifra det en person virkelig tjener. Og formuestallene kan være enda lengre fra virkeligheten, sier privatøkonomiekspert Rune Pedersen i ABC Penger til NA24.

Når det gjelder inntekt peker Pedersen på at netto inntekt er inntekt minus alle fradrag.

- Bare minstefradraget betyr for alle med normal lønnsinntekt et fradrag på 70.350 kroner. I tillegg har mange rentefradrag i hundretusenkronersklassen, investorer får fradrag for tap på aksjer, mens familier med barn har en rekke andre fradrag, sier Pedersen.

Fradragene gjør at en person som tjener 500.000 fort kan komme ned i en alminnelig inntekt (nettoinntekt) på for eksempel 300.000 kroner.

Dette legges ut
For de aller fleste er følgende opplysninger lagt ut i natt:

* Ditt navn
* Postnummer
* Poststed
* Fødselsår (organisasjonsnummer for selskaper)
* Nettoformue (verdien av eiendeler minus gjeld)
* Nettoinntekt (lønn og andre inntekter minus fradrag)
* Utliknet skatt (hvor mye du har betalt, eller skal betale, i skatt)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere