Konkursene står i kø for Idar Vollvik (48). Etter det Nettavisen kjenner til er Vollvik nå begjært personlig konkurs for niende gang.

Kemneren i Bergen har fått nok, og saken skal opp i Bergen tingrett i september.

«Er på reise.. har kontroll...snakkes om noen dager», skriver Idar Vollvik i en SMS til Nettavisen. Han vil ikke kommentere saken ytterligere.

Ludo i trøbbel

Nyheten kommer bare en drøy måned etter at netthandelselskapet Ludo ble begjært konkurs for sjette gang. Denne skal også behandles i september hvis den ikke blir trukket.

Vollvik er daglig leder og en av eierne i selskapet som i skrivende stund er oppført med 49 betalingsanmerkninger.

Les mer: Idar Vollvik-selskap begjært konkurs – skylder nesten én million

Ifølge siste tilgjengelige ligningstall hadde mobilgründeren en skattbar inntekt på over 2,5 millioner kroner i 2014.

Idar Vollvik ble sist begjært personlig konkurs i april i år, men saken ble hevet i juni. Saksøkere var Melver Invest, Gira Kapital, Camille Invest.

Hadde milliardformue

Forretningsmannen har altså slåss mot flere konkursbegjæringer de siste årene, både for nettbutikken Ludo og seg selv. På toppen av dette har millionvillaen til 48-åringen i Fana i Bergen, blitt truet med tvangssalg flere ganger.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på E-post, eller ring 02060.

Idar Vollvik kjøpte Chess for fire millioner kroner i 2001, og ble etter hvert svært synlig i media grunnet stadige PR-stunt.

Noen år senere solgte han selskapet til svenske TeliaSonera for 2,4 milliarder kroner. Av dette var Vollviks gevinst på rundt én milliard kroner.

Les også: Idar Vollvik-selskap går med overskudd