*Nettavisen* Økonomi.

Idar Vollvik blir hodejeger

Foto: (Scanpix)

Nå skal eksmilliardæren tjene penger på å selge studenter.

30.04.10 20:19

Fredag har et nytt selskap sett dagens lys, nemlig Ludo Headhunting.

- Vi har lansert et selskap i dag. Dette er et eget selskap, og Idar sitter som en av de største eierne, sier Jan-Rune Størseth til NA24.

Størseth har mye av ansvaret for Ludo-rådet, som Idar Vollvik startet opp i fjor. Dette er en gruppe bestående av 100 studenter som kommersielt skal hjelpe selskaper og gründere med alt fra rådgivning, patentregistreringer og kundeundersøkelser til innhenting av kapital.

Rådet er tett knyttet til Vollviks nye satsing. - Det var først da vi så hvor stor suksess Ludo-rådet ble at vi kom på denne ideén, sier Størseth.

Tar minst 50.000
Han forklarer at Ludo Headhunting skal videreformidle medlemmene av Ludo-rådet og søkere til dette til forskjellige bedrifter.

- De klientene som Ludo-rådet har i dag, vil ansette disse studentene. I tillegg til de 100 håndplukkede medlemmene av Ludo-rådet har vi også bygd opp en database bestående på 3.000 studenter som har søkt om å få bli med. Vi tar dermed studentene direkte fra de universitetene og høyskolene de går på og videreformidler dem til bedrifter som etterspør deres kompetanse. Vi kommer dermed alle andre litt i forkant her, forklarer Størseth.

Selve prisen på studentenes hoder vil variere.

- Prisen vi tar blir i forhold til hvilke kvalifikasjoner bedriftene er ute etter. Men den vil gå fra 50.000 kroner og oppover. Vi kommer imidlertid til å være langt billigere enn alle andre tradisjonelle headhuntingselskaper, pluss at vi kommer til å ha en helt annen database, sier Størseth.

- Dette er genialt for samarbeidspartnerne våre, da de ser at de får tak i de flinkeste hodene, bedyrer han.

- Utnytter studentene
Vollvik har tidligere fått flere negative tilbakemeldinger knyttet til Ludo-rådet, blant annet har det blitt sagt at han utnytter studentene.

Til NA24 har han tidligere hevdet at kritikken har kommet fordi han hadde glemt å oppgi at studentene ville få lønn, hva de selv hadde å tjene på å være med og at dette ikke er laget for å berike Vollvik økonomisk.

Likevel er kompensasjonen det er snakk om en betydelig sum for den jevne student.

- Jeg tjener 50.000 kroner i året, sa Eivind Østengen, student ved Norges Handelshøyskole og medlem i Ludo-rådet, til NA24 i fjor.

Les mer her: - Norge har blitt lat og feit

Starter i Sverige
Størseth forklarer at kriteriene får å bli en av de utvalgte til Ludo-rådet dreier seg om mer enn karakterer. De er også opptatt av hvilket fokus studentene vil ha på oppgaven, at de har en bred kompetanse, sosiale egenskaper og at de har evnen til å jobbe tett i et team med forskjellige typer oppgaver.

Studentene har selv bestemt hva pengene selskapene bruker for å benytte seg av Ludo-rådets tjenester, skal benyttes til. Blant annet går disse pengene i dag til å dekke lønn og reiser til deltakerne, som kun får delta i en periode på ett år.

Foruten Ludo Headhunting skal Vollvik og Størseth også starte opp et lignende studentråd i Sverige, hvor flere studenter allerede skal ha meldt sin interesse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.