Etter hva Nettavisen erfarer, har Idar Vollvik igjen sikret seg kontroll over Ludo Store. Nettbutikken ble slått konkurs forrige torsdag. Ett momskrav på flere hundretusen kroner veltet lasset for selskapet.

Dermed er Idar Vollvik tilbake i manesjen.

– Vi selger varer som før. Butikken er åpen med normal drift, og så blir det en avklaring i løpet av kort tid, sier Idar Vollvik til BA.

Bakgrunn: Idar Vollviks Ludo er konkurs

Det er Asbjørn Neverdal AS som har fått i oppgave å selge boet. Det er et selskap som har spesialisert seg på selge konkurs- og dødsbo.

– Det siste budet er på 4.350.000 kroner. I dette budet blir også de ansatte tilbud jobb, sier Asbjørn Neverdal til Nettavisen.

Han vil ikke kommentere hvorvidt Idar Vollvik står bak budet.

– Det har vært enorm interesse. Jeg fikk 62 E-poster i løpet av to timer onsdag kveld, men det er mye som må lukes vekk. Vi kan ikke selge boet pallevis, understreker Neverdal.

Han opplyser at varelageret til nettbutikken har en inntakskost på rundt 2,8 millioner kroner.

Har fått pengene

Bostyrer Egil Horstad i Simonsen Vogt Wiig opplyser at pengene for konkursboet allerede er mottatt. En endelig avgjørelse vil først være klar fredag ettermiddag.

– Det har kommet inn et veldig høyt bud som har ført til at de fleste andre interesserte har kastet kortene, sier han til Nettavisen.

Han vil heller ikke kommentere om Idar Vollvik står bak budet.

Brøt stillheten

Sammen med styreleder Svein Johnsen la Idar Vollvik ut en melding på nettbutikken fredag hvor de fortalte at de jobbet med å få kontroll over situasjonen.

Meldingen ble fjernet denne uken. Samtidig er det postet nye tilbud for nettbutikken på Idar Vollviks offentlige side på Facebook etter flere dager med «radiostillhet». Det samme gjelder for Facebook-siden til Ludo Store.

Verken Idar Vollvik eller Svein Johnsen har kommentert hvorvidt de har sikret seg konkursboet.

«Kan ikke kommentere noe enda. Og håper du har forståelse for dette», skriver Idar Vollvik (49) i en tekstmelding til Nettavisen.

Les også: – Konkursbrev kan ha gått i søpla

Presset økonomi

Ludo hadde et underskudd på nesten 13,6 millioner kroner i 2013 og 7,4 millioner i 2014 i fjor. Regnskapet for 2015 er ennå ikke levert.

Ludo står oppført med 57 betalingsanmerkninger på til sammen over 850.000 kroner – og da er renter og omkostninger ikke inkludert. I tillegg er nettbutikken oppført med frivillige pantstillelser på 9,4 millioner kroner.

De siste årene har vært turbulente for Ludo Store. Konkursbegjæringene har nærmest stått i kø for medeier og daglig leder Idar Vollvik.

Les også: Idar Vollvik unngikk konkurs for niende gang

Video: Idar Vollvik snakker om rumpen til Anette Stokke:

HTML EMBED
embedNAvideo("eK5ccXMBIms7itL7dcyalw", false)