*Nettavisen* Økonomi.

Idar Vollvik selger iPad

Foto: (Montasje AP/NA24)

- Det verste jeg har vært borti, sier Vollvik.

07.04.10 10:22

Apples iPad er forhåndssolgt i mediene verden over, og lanseringen i USA lørdag ble dekket både her og der.

Les mer: iPad-hysteri i USA

Men selve iPad-en er det imidlertid ikke mulig å få tak i her hjemme før senere i år. Det vil si - Apple kommer neppe til å selge den i Norge før i sommer eller på høsten i år.

Men det gjør Idar Vollvik.

- Ja, det stemmer at vi selger iPad. Vi har en leverandør i USA og har fått bekreftet at vi har fått 80 pluss 60 eksemplarer, men jeg vet ikke om vi lenger har noen igjen, sier Idar Vollvik til NA24.

Hysteri
I løpet av den første salgsdagen i USA sikret mer enn 300.000 kunder seg et eksemplar. Salgstallene fra Apple inkluderer forhåndsbestillingene som har blitt gjort siden nyheten om den nye krysningen av en mobiltelefon og en bærbar PC ble kjent i slutten av januar.

Vollvik betegner hypen rundt lesebrettet som det verste han har vært borti.

- Jeg har holdt på i denne bransjen i 21 år, men dette er det verste hysteriet jeg har vært borti. Dette har jeg jo gjort flere ganger tidligere, men jeg må si at det eneste som er i nærheten av dette var da vi solgte mobiltelefonen Nokia 8810 en gang i tiden. Det var en telefon til 6.000 kroner som vi solgte 38.000 av, sier han.

Ifølge Apple har iPad-eierne allerede lastet ned mer enn én million applikasjoner fra selskapets egen nettbutikk, App Store. I tillegg skal de kjøpt mer enn 250.000 elektroniske bøker bare i løpet av lørdagen.

Les mer: 300.000 iPad-er på én dag

«Ready to go»
På nettbutikken til Vollviks mobilselskap ludo kan man få kjøpt iPaden i både 16, 32 og 64 GB-versjon. Prisene går fra 7.490 til 9.490 kroner.

Da iPhone først ble lansert i USA var det lagt inn begrensninger som gjorde at disse måtte endres for at de skulle kunne bli brukt i Norge. Noe slikt er det imidlertid ikke på Ipaden.

- Men teksten er jo på engelsk da. Selv om jeg ikke tror det blir noe problem for nordmenn, sier Vollvik.

Se Apples egen presentasjon av iPad her:

HTML EMBED

Apple håper med iPad og konkurrere (for ikke å si utkonkurrere) Amazons lesebrett Kindle. Apple lanserte samtidig med iPad tjenesten iBooks, hvor Apple-kunder kan kjøpe e-bøker. Disse bøkene kan de så lese på iPad-en.

3067

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.