NA24.no

Idars dag på børsen

Sist oppdatert:
Storebrand-sjefen hadde størst grunn til å smile av samtlige.

Sterke resultater fra norske og internasjonale selskaper bidro sammen med positivt nytt fra USA til å sende Oslo Børs opp.

NA24 - din næringslivsavis

Etter mye nøling sendte investorene hovedindeksen 1,28 prosent til 463,22 poeng onsdag ettermiddag.

Resultater fra bilgiganten General Motors og Procter Gamble sørget for oppgang i USA. Samtidig kom det makrotall som viser jobbveksten innen det private var overraskende positiv. På toppen havnet en indeks som måler stemningene blant innkjøpssjefene bedre enn økonomenes forventning. Veksten i den amerikanske økonomien viser fortsatt svakheter, men havnet på det jevne sammenlignet med forventningene.

Storebrand i støtet
Et sterkt kvartal innen livsforsikring sørger for at Storebrand ble mottatt med applaus. Forsikringsselskapet leverte resultater som lå høyt over forventningene til markedet. Konsernresultatet før skatt var på 535 millioner kroner i årets tre første måneder, mens det var ventet et underskudd på 93 millioner kroner, viser tall fra TDN Finans. I samme periode året før var konsernresultatet på 389 millioner kroner.

Livsforsikringen ble noe påvirket av en ny livsforsikringslov, men sterk premievekst og flyttebalanse var andre positive bidragsytere. Konsernbidraget fra livsforsikring var på 385 millioner kroner, da er oppkjøpet av SPP ikke inkludert.

- Storebrand viser en stabilt god utvikling i et kvartal preget av stor markedsuro. Risikostyringen fungerer som forutsatt, og den underliggende driften utvikler seg tilfredsstillende. Integrasjonsarbeidet med SPP går som planlagt og nysalget i Sverige øker, kommenterte konsernsjef Idar Kreutzer.

Markedet var åpenbart fornøyd og sendte Storebrand-aksjen opp 16,75 prosent til 48,45 kroner.

God mottagelse for Telenor
Telenor var også i skuddet. Den norske telekjempen leverte også tall for første kvartal. Jevnt over leverte de på linje med forventningene. Resultat før skatt endte på 6.253 millioner kroner, opp fra 4.194 millioner i fjor. Analytikerne ventet 6.335 millioner kroner, viser estimater innhentet av Reuters. Driftsmarginen før andre inntekter og kostnader (EBITDA-marginen) økte til 35,1 prosent fra 34,8 prosent når den ukrainske mobilvirksomheten Kyivstar er inkludert.

- Vi så en fortsatt underliggende inntektsvekst kombinert med en stabil EBITDA-margin i første kvartal 2008. Den norske kronen har styrket seg og det legger press på vår rapporterte inntektsvekst. Antall abonnement i våre mobilvirksomheter økte til 147 millioner, hovedsakelig som følge av høy nettovekst i Pakistan, Bangladesh og Thailand, kommenterte Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Markedet likte ellers at utsiktene fremover ligger på samme nivå som tidligere. I 2008 ser Telenor fortsatt en topplinje vekst på 5 prosent med en EBITDA-margin før andre inntekter og kostnader på over 31 prosent. Telenor-aksjen steg 3,41 prosent til 103 kroner.

Fikk revansje
Tirsdagens skuffelse fikk en god revansje onsdag. DnB Nor steg 5,10 prosent til 76,30 kroner etter at Citigroup oppgraderte anbefalingen og kursmålet i aksjen. Nå anbefaler det internasjonale meglerhuset kjøp av aksjen med kursmål på 85 kroner per aksje. Tidligere hadde de en hold-anbefaling med kursmål 82,50 kroner. Blant annet trekker de frem at utsiktene til bedre resultater er intakt etter at bankvirksomheten viser solid vekst. I tillegg mener de at miljøet for å drive forretningsbank i Norge er robust. Det gjør også shippingindustrien.

Analytikerne i Keefe, Bruyette & Woods er ikke like overbevist og kutter krusmålet til 98 kroner fra 104 kroner, og gjentar «outperform»-anbefalingen.

Taperne
DiaGenic ble sendt ned 8,73 prosent til 5,75 kroner. De har levert sitt resultat for første kvartal, og ikke overraskende var det nok et underskudd fra selskapet som fortsatt er uten inntekter. I løpet av kvartalet gjennomførte de ikke emisjonen de har planlagt, og ble enig med rådgiveren Kaupthing om å vente til etter fremleggelsen av resultatet. Selskapet hadde 12,4 millioner kroner ved utgangen av kvartalet.

TECO Maritime falt 6,50 prosent til 4,03 kroner etter at de har sendt ut et resultatvarsel for første kvartal. Så langt viser gjennomgangen et underskudd på mellom fire og seks millioner kroner før skatt i første kvartal. Det er en nedgang fra 5,6 millioner kroner i overskudd før skatt i samme periode i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere