NA24.no

Idrettslag må fjerne reklame - dårlig nytt for klubbkassa

GODE PENGER: Sørum Idrettslag gjør verdifulle kroner på å selge reklameplass som henvender seg til de veifarende langs fylkesvei 171. Også ved en annen bane i Lørenfallet har idrettslaget solgt reklameplass.
GODE PENGER: Sørum Idrettslag gjør verdifulle kroner på å selge reklameplass som henvender seg til de veifarende langs fylkesvei 171. Også ved en annen bane i Lørenfallet har idrettslaget solgt reklameplass. Foto: Rune Fjellvang (Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
Sørum Idrettslag har fått klar beskjed fra Statens vegvesen om å fjerne den ulovlige reklamen langs fylkesvei 171.

- Disse reklameskiltene har stått der i årevis, så jeg har jo aldri tenkt over at det ikke er søkt om dette, sier Jarle Graff, leder av arbeidsutvalget i Sørum Idrettslag.

Idrettslaget kan ikke annet enn å legge seg flate for brevet fra Statens vegvesen region øst, skriver Romerikes Blad.

Seksjonsleder Marita Birkeland i trafikkseksjonen, avdeling Akershus skriver til idrettslaget at man vurderer at dette er trafikkfarlig reklame på grunn av distraksjonsfaren mot de veifarende på fylkesvei 171.

Ønsker en løsning

Birkeland understreker at all slik reklame langs veier er søknadspliktig.

Og det er en søknad som Sørum Idrettslag vil prøve seg med i første omgang.

- Vi eier og driver vårt idrettsanlegg selv, og utenom medlemskontingenten er disse reklamekronene her et svært viktig bidrag i klubbkassa til Sørum Idrettslag, forteller Jarle Graff.

Han håper at idrettslaget kan få til en ordning med veivesenet slik at disse reklamekronene fortsatt kan komme det frivillige idrettsarbeidet i Sørum til gode.

Fristen er utløpt

I brevet, som er datert sankthansaften, heter det at Statens vegvesen vil komme til å fatte vedtak om fjerning av den ulovlige reklamen med hjemmel i veilovens paragraf 33, fjerde ledd, dersom reklamen ikke er fjernet innen 14 dager fra mottakelse av brevet.

Statens vegvesen har både i vår og på forsommeren sendt ut en rekke brev til bedrifter rundt på Romerike om fjerning av ulovlig oppsatt reklame.

Euromaster fikk nei

Et av firmaene som fikk vedtak om fjerning av reklameseil var Euromaster på Berger.

HAR FÅTT BREV: Euromaster på Berger i Sørum fikk brev, fjernet reklame og fikk deretter avslag.


Her ble seilet fjernet og søknad sendt inn. Nå er det kommet avslag på denne søknaden da Statens vegvesen mener firmaet allerede har fått godkjent mer reklame enn det man strengt tatt har krav på.

Også en rekke firmaer i Lørenskog, Skedsmo, Ullensaker og Nannestad har fått både forhåndsvarsel og pålegg om reklamefjerning. Noe av dette er etterkommet.

Les flere saker i Romerikes Blad

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere