NA24.no

IEA ser økt oljeetterspørsel

Frontline skip tank
Frontline skip tank Foto: Frontline Ltd
Sist oppdatert:
Energibyrået ser økende aktivitet og økt etterspørsel.

OECD-landenes energivaktbikkje, det internasjonale energibyrået IEA, er fredag ute med sine ferskeste prognoser for oljeetterspørselen og produksjonen.

Energibyrået justerer i oktoberrapporten opp sine etterspørselsprognoser for olje i det de ser økt etterspørsel som følge av stigende økonomisk aktivitet i kjølvannet av finanskrisen. Dette fører til at IEA nå oppjusterer sin etterspørselsprognose for 2009 med omkring 0,2 millioner fat per dag og 2010-prognosen med 0,35 millioner fat per dag.

Dermed forventer IEA nå et fall i oljeetterspørselen i år på 1,7 millioner fat per dag som gir en gjennomsnittlig oljeetterspørsel på 84,6 millioner fat per dag i verden. I 2010 et etterspørselen nå ventet å øke med 1,4 millioner fat til 86,1 millioner fat per dag i snitt.

Det er i hovedsak økt etterspørsel fra landene i Fjerne Østen som ligger bak IEAs oppjustering.

Når det gjelder OPECs produksjon så økte den ifølge IEa i september, og lå omkring 1,6 millioner fat per dag over kvotene som er satt til 24,85 millioner fat per dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere