NA24.no

IGE kjøres på diamantmelding

Prospekteringsaksjen stiger kraftig etter positiv diamantoppdatering.

Det er full fart i aksjene til International Gold Exploration onsdag etter at selskapet før børs kom med en oppdatering på utviklingen av diamantprosjektene i det vestafrikanske landet Angola.

NA24 - din næringslivsavis

IGE mener de nå at det er avdekket mer enn dobbelt så mange potensielle diamantprospekter, sammenlignet med sin forrige Angola-oppdatering. Dette har medført at de også har gått i samtaler med store diamantgruveselskaper rundt lisensene i Angola.

Oppdateringen sendte IGE-aksjen opp mer enn 15 prosent i tidlig handel onsdag.

Mer enn doblet
Det er resultatene fra analysene av flyinnsamlede geofysiske data som nå får IGEs eksperter til å juble.

I forhold til den foreløpige rapproten gitt 16. desember, mener IGE at de nå har avdekket over dobbelt så mange potensielle kimberlittbaserte funn. De nye resultatene bekrefter ifølge IGE forekomsten av et stort antall geologiske strukturer i lisensområdene Lacage og Luanguinga som ligger i den angolanske provinsen Moxico.

Disse er høyst sannsynlige kimberlittstrukturer, melder selskapet. Bare i Lacage-området er det snakk om over 100 strukturer. Bearbeidelsen av Luanguinga-dataene er ennå ikek sluttført.

På bakken
Et resultat av analysene er at IGE nå planlegger tidlige markbaserte tester av funnene. I første omgang er det snakk om kjerneborringer i seks høytprioriterte områder i den sydlige delen av Lacage-området.

I den forbindelse har IGE inngått en avtale med Norsk Folkehjelp om å gjøre en risikoanalyse av begge lisensene i forhold til eventuell tilstedeværelse av landminer fra borgerkrigen.

Denne analysen er ventet å ta to til tre måneder.

IGE har i dag fire letelisenser i Angola som eies i samarbeid med det nasjonale gruveselskapet ENDIAMA og noen mindre lokale selskaper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere