NA24.no

IGE øyner produksjon

Etter å ha levd på aksjonærenes penger i flere år, så øyner International Gold Exploration nå produksjon og inntekter.

Prospekteringsselskapet International Gold Exploration måtte logge nye underskudd i fjerde kvartal i fjor, og har fortsatt behov for kapital for å ån målet om produksjon fra sine gull- og diamantprosjekter.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge den foreløpige årsrapporten fra IGE mandag, så vil selskapet i 2008 fokusere på å sikre finansiering til prosjektene som nå går mot gruvedriftsfasen. Målet er å komme i gang med småskal gull og diamantproduksjon. I den forbindelse vil selskapet prioritere vurdering av strategiske partnerskap med store industrielle og finansielel partnere for å komme fort i gang.

Nye underskudd
IGE har mandag lagt frem et underskudd på driften på minus 17,7 millioner svenske kroner. I samme periode i 2006 viste driften et underskudd på 12,9 millioner kroner.

Resultatet etter skatt endte på minus 17,5 millioner kroner i siste kvartal 2007, mot minus 12m8 millioner et år tidligere. Totalt for 2007 viste regnskapene et underskudd etter skatt på 62,5 millioner kroner, mot 36,4 millioner i 2006.

Selskapet har fortsatt ikke driftsinntekter å snakke om da hele porteføljen av letelisenser og prospekter fortsatt kun et i utviklings- og letefasen.

Kosnernet hadde ved utgangen av 2007 likvider for 128 millioner svenske kroner, mens morselskapet hadde en kassebholdning på 30,5 millioner kroner. Det børsnoterte datterselskapet IGE Nordic inngår i konserntallene.

To prosjekter mot produksjon
IGE har imidlertid etter nyttår signalisert produksjonsstart for et par av prosjektene. Det gjelder diamantproduksjon på Lunda Norte i Angola og uttak av gullmalm fra Lolgorien-lisensen i Kenya.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere