NA24.no

IGEs første diamanter klare

Sist oppdatert:
Gruveselskapet har produsert sin første last med diamanter.

International Gold Exploration AB (IGE) har tatt et nytt skritt videre i arbeidet med å bli en kommersiell diamantprodusent i det vestafrikanske landet Angola.

NA24 - din næringslivsavis

Onsdag melder selskapet at den første pakken med 3.000 karat med rådiamanter er klar fra prøveproduksjonen ved Luxinge-prosjektet er klar. Prøveproduksjonen viser gehalter på inntil 29 karat diamanter per hundre tonn malm.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det er foreløpig ikke gjennomført en verdifastsettelse på diamantene, ifølge IGE viser foreløpige analyser en høy andel av diamanter av smykkekvalitet. Den største enkelt stenene i prøvemengden er på 6,03 karat.

Resultatene fra prøveuttaket og kommende prøveproduksjon vil bli brukt i forbindelse me evaluering når selskapet skal gå fra en letelisens til en kommersiell gruvelisens for området i Angola.

- Vi fokuserer på å bevege oss så raskt som mulig for å oppnå gruvelisensen i samarbeid med våre angolanske partnere og Endiama, og deretter full produksjon, sier adm. direktør i IGE Diamonds, Phil Mason, i en kommentar.

AKsjekursen til IGE steg markert i minuttene etter at meldingen om prøveproduksjonen ble offentliggjort, og aksjen var opp 10 prosent til 0,66 kroner ved 15-tiden.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere