Gå til sidens hovedinnhold

Ignis kjøper seg større

Thomas Ramm i Ignis blar opp for å bli en dominerende aktør i markedet for ip-basert kommunikasjon.

Ignis kjøper Datametrix norske virksomhet av Tele2 AB for 74 millioner kroner. Datametrix skal fusjoneres inn med datterselskaper Smartnet for å danne en dominerende aktør innen markedet for ip-baserte kommunikasjonsløsninger i Norge.

NA24 - din næringslivsavis

- Datametrix har vist en imponerende vekst og utvikling i markedet for IP-løsninger i Norge og vil sammen med Smartnet ta en enda sterkere posisjon som den ledende aktøren i dette markedet, sier konsernsjef Thomas Ramm i Ignis.

- Det nye selskapet vil være godt rustet for videre resultat- og topplinjevekst i 2007, sier Ramm.

110 ansatte
Det sammenslåtte selskapet vil ha rundt 110 ansatte og en årlig omsetning på over 400 millioner kroner.

Oppkjøpet skjer kontant og finansieres gjennom opptak av et obligasjonslån på 70 millioner kroner som er garantert fulltegnet gjennom DnBNOR Markets.

Ignis opplyser at det på et senere tidspunkt vil gjennomføre en fortrinnsrettet emisjon mot aksjonærene, for å nedbetale obligasjonsgjeld. Det vil skje gjennom å utstede omsettelige tegningsretter.

Venter positivt resultat
- Dette er en løsning vi er veldig fornøyd med og som vi selv har jobbet for å få på plass. Nå får vi inn en eier som ønsker å satse på våre forretnings- og kompetanseområder, og som ønsker å styrke sin posisjon som en leverandør av helhetsløsningen innen telekom og IT til bedriftsmarkedet. Vi vil bli det største rendyrkede norskeide nettverksselskapet, samtidig som vi også vil bli et av de største IT-selskapene i Norge, sier administrerende direktør Svein Lerkerød i Datametrix.

Lerkerød blir leder av de sammenslåtte aktivitetene i Datametrix/Smartnet som forventes å omsette mellom 400 og 500 millioner kroner i 2007 med en betydelig positiv resultat og kontantstrøm.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot