*Nettavisen* Økonomi.

Ignis lover positiv drift

Selskapet har redusert underskuddet og positiv effekter av finanskrisen.

11.02.09 09:00

IT-selskapet Ignis leverte et resultat før skatt som viser et underskudd på 3 millioner kroner i fjerde kvartal. I samme periode i 2007 fikk det et underskudd før skatt på 36 millioner kroner.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Underskuddet på driftsresultatet ble redusert til 2,05 millioner kroner fra 23,86 millioner kroner i fjerde kvartal 2007. Selskapet fikk et positivt driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på snaut 0,5 millioner kroner mot et negativt EBITDA-resultat på 17,7 millioner kroner i fjerde kvartal 2007.

Virksomhetsområdet Ignis Technology fikk et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 3,1 millioner kroner i det siste kvartalet i 2008 og en er forbedring fra minus 9,2 millioner kroner i samme periode året før.

Driftsinntektene økte til 31,6 millioner kroner fra 10,2 millioner kroner.

- Ignis tror at deres leveringsavtaleportefølje vil generere sterke omsetningsvekst i 2009. Etterspørselen for Ignis sine produkter har så langt ikke blitt betydelig påvirket av finansuroen, og flere selskaper har lansert økonomiske stimuleringspakker som vil inkludere midler til å forbedre bredbåndsinfrastrukturen, skriver selskapet.

Nå har de kuttet kostnadene og reduserer forskningen. Det skal gi bedre resultater på driften.

- Høyere volumer er ventet å forbedre kapasitetsutnyttelsen og lavere enhetskostnader. I kombinasjon av generelle kostnadsreduksjoner og betydelig lavere forskningsutgifter venter Ignis at dette vil generere et positivt driftsresultat i 2009, heter det i resultatpresentasjonen.

Selskapet hadde en negativ kontantstrøm i fjerde kvartal på 7,2 millioner kroner fra driften og i løpet av kvartalet har kontantandelen blitt redusert med 83,8 millioner kroner til 24 millioner kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.