NA24.no

Ike skremmer opp oljeprisen

(Scanpix)
Oljeprisen løfter seg fra det laveste nivået på fem måneder etter orkanfrykt.

Det er høysesong for orkaner i Mexicogulfen og i skrivende stund er det orkanen Ike som herjer i området.

NA24 – din næringslivsavis

I områdene rundt Huston befinner store deler av de amerikanske raffineriene seg, og i selve gulfen er det tjukt med rigger som står for store deler av den amerikanske produksjonen av olje. En orkan i dette områder får konsekvenser, også for oljeprisen.

Rundt 12 prosent av den amerikanske raffinerikapasiteten har blitt stengt ned før Ike når land i morgen. 97 prosent av oljeproduksjonen i gulfen er stoppet, melder Bloomberg News.

Frykt for hva Ike kan føre med seg av lengre nedstengning sender opp oljeprisen til 101,69 dollar fatet eller 0,8 prosent. Men på bensinprisen ble det sprekere oppgang. Bensin for levering i oktober steg 1,4 prosent til 2,78 dollar per gallon, på elektronisk handel via råvarebørsen i New York. Det melder Bloomberg News.

Dermed løfter oljeprisen seg fra gårsdagens lave nivåer rett over 100 dollar fatet. Torsdag endte oljeprisen ned 1,7 prosent til det laveste siden 24. mars.

Skulle oljeprisen holde seg stabil fra fredag morgen og ut dagen har den vært gjennom sin andre uke med sammenhengende fall. Årsaken til ukens fall på 4,5 prosent så langt er dollarens oppgang mot euroen, redusert appell for råvarer som instrument og bekymring om verdens økonomiske vekst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere