NA24.no

Ikea og Snøhetta samarbeider om norsk mini-hus


GÅR NYE VEIER: Snøhetta er kjent for en rekke prestisjeprosjekter som Operahuset i Bjørvika, biblioteket i Alexandria og ny gatedesign for Times Square i New York. Nå skal arkitektkontoret samarbeide med Ikea om noe de kaller STUA. Illustrasjonsbilde er hentet fra Prøysenhuset på Rudshøgda, et av Snøhettas prosjekter.
GÅR NYE VEIER: Snøhetta er kjent for en rekke prestisjeprosjekter som Operahuset i Bjørvika, biblioteket i Alexandria og ny gatedesign for Times Square i New York. Nå skal arkitektkontoret samarbeide med Ikea om noe de kaller STUA. Illustrasjonsbilde er hentet fra Prøysenhuset på Rudshøgda, et av Snøhettas prosjekter. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Denne gangen vil Snøhetta gjøre tegningene fritt tilgjengelig for alle.

OSLO (Nettavisen): Anneks, bod, lekestue, hobbyrom eller et lite hus. Hvordan det blir seende ut, får vi først vite i august, men nå røper møbelgiganten Ikea og det prisvinnende norske arkitektkontoret Snøhetta at de skal samarbeide om å designe det de kaller den norske STUA.

Interiør- og designsjef Jøril Korperud Johnsen i Ikea og designsjef Marius Myking i Snøhetta forteller at de vil lage noe folk kan sette opp i hagen, i bakgården eller på hyttetunet.

- Hvordan blir dette seende ut?

- Dette er helt i startgropa, så prosessen vil vise hvordan det blir seende ut. Det er første gang vi samarbeider med Ikea, og dette blir et samarbeid der vi lærer av hverandre, sier Myking til Nettavisen.

Han sier at ideen ikke direkte er inspirert av «tiny house»-bevegelsen, som handler om hvordan leve enkelt på små flater, men bekrefter at det er snakk om et bygg med lite areal, kanskje tilpasset de norske reglene om hva man kan oppføre som et tilbygg uten søknad.

Les også: Luksushotellet skaper begeistring: – Jeg synes vi har oppnådd et fantastisk resultat

- Dette er ting som må avklares underveis, sier han.

- Ikea har kunnskap om livet i norske hjem, gode løsninger for hjemmeinnredning og design til en lav pris. Snøhetta jobber for å flytte grensene for arkitektur og design, og dermed bidra til økt livskvalitet for mennesker verden over. Når dette kombineres, oppstår det spennende faglig samarbeid som muliggjør innovasjon og nytenkning, til glede og nytte for folk flest, sier Myking.

Tegningene til tilbygget, rommet, stua - eller hva man velger å kalle det - skal gjøres fritt tilgjengelig på nett, opplyser Ikea og Snøhetta.

Les mer:Nordisk språkpris til Ikea

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere