Gå til sidens hovedinnhold

Ikke alt er galt i Irland

Antallet bedrifter i faresonen for konkurs har falt med 5 prosent.

I en periode der nyheter om euroland og økonomi i all hovedsak dreier seg om når det skal gå galt, leverer Experian en analyse som viser bedring på enkelte punkter i den irske økonomien.

En fersk analyse gjennomført av Experian viser at den prosentmessige andelen irske bedrifter med høy risiko for å gå konkurs de neste 12 månedene, har falt med 5 prosent i tredje kvartal.

Analysen viser altså at det irske næringslivet er på bedringens vei. I tredje kvartal har andelen bedrifter med høy risiko falt med 11 prosent, mens det var en 15 prosents økning i bedrifter med svært lav risiko.

- Det irske næringslivet ble rammet av to utrolig vanskelige kvartaler i begynnelsen av 2010, men viste noen små tegn til bedring i tredje kvartal, skriver Gabor Molnar, direktør i Experian Norge, i en melding.

Les hele analysen her.

Halvert antall konkurser
386 irske bedrifter gikk konkurs i tredje kvartal. Dette er en økning på bare én prosent fra fra tredje kvartal i 2009 til tredje kvartal i 2010.

Det er også en kraftig forbedring i forhold til årets to første kvartaler, hvor antallet konkurser var dobbelt så høyt.

Den største positive endringen finner man i bransjene innen produksjon, bygg- og anlegg, motor og transport. I etterkant av at eiendomssektoren i Irland kollapset under finanskrisen, slet disse bransjene kraftig. Men i tredje kvartal 2010, ser man en stabilisering og en nedgang i antall konkurser.

- Likevel viser Experians analyse at Irlands næringsliv fortsatt er langt svakere enn den var ved inngangen til 2009. Vår analyse viser også at det finnes både gode og dårlige selskaper i alle økonomier, og det er viktig at bedriftene forstår og aktivt styrer risikoen knyttet til sine forretningsengasjementer, skriver Molnar.

Les flere saker på NA24

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken