*Nettavisen* Økonomi.

Ikke fest for Martini

Foto: Fotograf:Sigurdsøn, Bjørn (Scanpix)

Omsetningen øker fra forrige kvartal, men så langt i år har ikke Simtronic-sjef Rune Martini tjent en krone.

28.10.09 10:02

- Vi opplever at våre kunder - som har utsatt investeringene på grunn av den økonomiske nedturen – er tilbake med nye prosjekter. Trenden i markedet generelt og vår sterke ordrebok gjør oss til forsiktige optimister foran fjerde kvartal og 2010, skriver konsernsjef Rune Martini i teknologiselskapet Simtronics.

Det har gått trådt for de som eier aksjer i Simtronics i år. Aksjekursen er den samme som ved inngangen til året, og onsdag faller aksjen kraftig på lite volum.

Øker og bremser
Simtronic omsatte for 77,8 millioner kroner i tredje kvartal, som er 16 prosent lavere enn samme kvartal i fjor. Det er opp elleve prosent sammenlignet med forrige kvartal.

Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) ble bokført til 2,8 millioner kroner, og er nesten en fjerdedel av hva det ble i samme kvartal i fjor. Men en bedring fra andre kvartal som endte med minus 900.000 kroner.

Tjener ikke penger
Omsetningen etter tre kvartaler i år er 225 millioner kroner, som er noe ned fra 262,2 millioner kroner i samme periode i fjor.

Verre er det med resultatet. EBITDA i årets tre første måneder er minus 4,9 millioner kroner, som er langt unna samme periode i fjor som endte på 27,5 millioner kroner.

Resultaet før skatt ble i denne perioden minus 21,4 millioner kroner, og i fjor 14,4 millioner kroner.

- Til tross for markedsutfordringer, Simtronics avslutter dette kvartalet med en ordrebok på 211 millioner kroner, som er den sterkeste boken vi noensinne har hatt, skriver Martini.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.