Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Ikke fest for Martini

Foto: Fotograf:Sigurdsøn, Bjørn (Scanpix)
Sist oppdatert:
Omsetningen øker fra forrige kvartal, men så langt i år har ikke Simtronic-sjef Rune Martini tjent en krone.

- Vi opplever at våre kunder - som har utsatt investeringene på grunn av den økonomiske nedturen – er tilbake med nye prosjekter. Trenden i markedet generelt og vår sterke ordrebok gjør oss til forsiktige optimister foran fjerde kvartal og 2010, skriver konsernsjef Rune Martini i teknologiselskapet Simtronics.

Det har gått trådt for de som eier aksjer i Simtronics i år. Aksjekursen er den samme som ved inngangen til året, og onsdag faller aksjen kraftig på lite volum.

Øker og bremser
Simtronic omsatte for 77,8 millioner kroner i tredje kvartal, som er 16 prosent lavere enn samme kvartal i fjor. Det er opp elleve prosent sammenlignet med forrige kvartal.

Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) ble bokført til 2,8 millioner kroner, og er nesten en fjerdedel av hva det ble i samme kvartal i fjor. Men en bedring fra andre kvartal som endte med minus 900.000 kroner.

Tjener ikke penger
Omsetningen etter tre kvartaler i år er 225 millioner kroner, som er noe ned fra 262,2 millioner kroner i samme periode i fjor.

Verre er det med resultatet. EBITDA i årets tre første måneder er minus 4,9 millioner kroner, som er langt unna samme periode i fjor som endte på 27,5 millioner kroner.

Resultaet før skatt ble i denne perioden minus 21,4 millioner kroner, og i fjor 14,4 millioner kroner.

- Til tross for markedsutfordringer, Simtronics avslutter dette kvartalet med en ordrebok på 211 millioner kroner, som er den sterkeste boken vi noensinne har hatt, skriver Martini.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!