NA24.no

Ikke fornøyd med budet

Sist oppdatert:
Powel mener Must & Co ikke legger nok på bordet.

Styret i Powel har fått hjelp av Alpha Corporate Finance for å vurdere budet fra hovedaksjonær Arendal Fossekompani.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

I begynnelsen av juni fremsatte Arendal Fossekompani med finansmann Erik Must i spissen et pliktig tilbud på alle aksjene i Powel. I midten av mai passerte Arendal Fossekompanis eierskap i Powel 51,52 prosent av alle de utestående aksjene og varslet at de ville fremsette et bud på selskapet. Tilbudet er på 15 kroner per aksje og varer frem til 10. juni. Must er nest største aksjonær i Arendal Fossekompani og sitter i styret i selskapet. Med seg på laget har han sin nære forretningspartner Kjell Christian Ulrichsen og skipsreder Morten Sigval Bergesen.

I henhold til sine plikter har nå styret i Powel nå kommet med en uttalelse. Basert på Alphas finansielle gjennomgang av selskapet støtter styret synet om tilbudet fra Arendal Fossekompani ikke reflekterer de underliggende verdiene i selskapet. Alpha skriver i sin redegjørelse at de mener at vederlaget på 15 kroner per aksje ikke er rimelig for aksjonærene.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

– Styret velger på denne bakgrunn å konkludere med at aksjonærer som har et langsiktig perspektiv på sin investering i selskapet har gode grunner for fortsatt å videreføre sitt eierskap, heter det i uttalelsen fra Powels styre.

Likevel trekker de frem at det ikke er like enkelt for alle aksjonærene. Hvis tilbudet blir gjennomført og Arendal Fossekompani får større kontroll vil det medføre at likviditeten i aksjen blir svekket. Det kan slå uheldig ut for aksjonærer med en kortere tidshorisont.

De ansatte er også bekymret for hvordan selskapet vil bli under en eventuell ny eier.

– Powels ansatte ser en mulig fare i at et eierskifte vil kunne føre til redusert risikovillighet med hensyn til å tilføre kapital og kompetanse til videre vekst. Powels ansatte ønsker å presisere nødvendigheten av fortsatt fokus på vekst i forhold til å beholde medarbeidere og motivasjon til å styrke konkurranseposisjonen og verdien på selskapet ytterligere, slik at antall arbeidsplasser kan opprettholdes og videreutvikles, skriver de ansatte i en separat erklæring.

Har du et næringslivstips – kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere