*Nettavisen* Økonomi.

Ikke skremt av Telenors trøbbel

Meglerhus mener markedet overreagerer på nyhetene fra Russland.

19.06.09 15:20

Aksjekursen i Telenor fikk seg en knekk på over seks prosent da det ble kjent at namsmannen nå vil legge aksjene ut for salg.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Hos meglerhuset Orion Securities har de vært forberedt på at dette kunne skje. De har tatt for seg Telenor i en presentasjon til kundene og der trekkes den negative nyhetsstrømmen frem som overdreven.

Telenor ble i mars dømt til å betale VimpelCom 1,7 milliarder dollar, eller rundt 11 milliarder kroner, i erstatning. Det skjer etter at minoritetsaksjonæren Farimex Products saksøkte Telenor etter at den norske telekjempen forsinket oppkjøpet av et mobilselskap i Ukraina. Telenor kaller dommen feilaktig og kjemper for å få avgjørelsen omgjort.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

I forrige uke ble klart at ankebehandling av dommen er utsatt til slutten av september. Det skaper bekymring.

Les mer: Utsettelse i Russland

- Vi oppfatter utsettelsen som negativ av to årsaker. For det første betyr det at en avklaring trekker ut i tid. Dernest får den russiske namsmannen lengre tid til å selge Telenors Vimpelcom-aksjer. Namsmannen har nylig uttalt at han vil være klar til å selge disse i løpet av kort tid, skriver Orion Securities i sin morgenrapport.

Meglerhuset legger ikke skjul på at de vil bli overrasket hvis aksjene blir solgt før en ankeprosess er over. De har ikke blitt skremt prosessen rundt Telenor.

- Hovedårsaken til at vi anbefaler kjøp av Telenor i dag, er ikke fordi vi tror at selskapet til slutt vil gå seirende ut av rettsprosessen i Russland, men heller at aksjen fremstår som billig selv ved et fullstendig nederlag. Markedet har etter vår mening overreagert på de negative nyhetene fra Russland, og dette skaper et gunstig risk/reward-forhold, skriver Orion.

De anslår verdien av Telenor uten det russiske eventyret er på 62 kroner per aksje, og prisen har meglerhuset kommet frem til ved å ta summen av alle verdiene i selskapet og trukket fra en rabatt på 20 prosent samt erstatningen på 1,7 milliarder dollar.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.