NA24.no

Ikke skremt av uro

Sist oppdatert:
Svært få fondssparere lot seg skremme av børsuroen.

Børsuroen i månedsskiftet februar-mars medførte litt høyere innløsing enn normalt blant norske personkunder i aksjefond. Men 97 av 100 fondssparere lot seg ikke skremme av kursfallet, viser en oversikt fra Verdipapirfondenes forening.

NA24 - din næringslivsavis

Nettoinnløsing i personkundenes aksjefond i mars måned var på 2,4 milliarder kroner. Innløsinger utover normalt utgjorde i underkant av 3 prosent av samlet forvaltningskapital.

Sjekk dagens fondskurser hos NA24.

- Fondssparerne fortjener ros for sin håndtering av børsfallet i februar-mars. De har forstått spareformen og at kursfall ikke er noe kriterium for salg av fondsandeler. Børsfall i ny og ne er normalt, og aksjemarkedet belønner oss som sitter rolig gjennom kurssvingningene, sier administrerende direktør Lasse Ruud i Verdipapirfondenes forening i en pressemelding.

Samlet nettotegning i alle typer verdipapirfond var nær 21 milliarder kroner i første kvartal 2007. Til sammenligning ble det nettotegnet for 32,4 milliarder gjennom hele 2006.

Tegningen fordeler seg på 4 milliarder i aksjefond, 11,1 milliarder i pengemarkedsfond, 5,1 milliarder i obligasjonsfond og 0,5 milliarder i kombinasjonsfond.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere