Gå til sidens hovedinnhold

Ikke streik i Posten

For de som eventuelt satt og fryktet en streik blant postansatte: faren er over. Partene i Posten kom fredag kveld til enighet i tariffoppgjøret, etter det største tillegget som noen gang er gitt til postansatte.

Fagforeningen i Posten, Postkom, melder om enighet i postoppgjøret. Partene ble enige fredag kveld etter å ha forhandlet med bistand fra LO Stat og Navo den siste dagen. Resultatet av forhandlingene ble blant annet lønnstillegg på minimum 11.000 kroner til alle og redusert arbeidstid for arbeidstakere over 57 år.

Ifølge en melding ble partene enige om å sette i verk en prøveordning på fire år med konkrete tiltak rettet mot eldre arbeidstakere, for å motivere disse til å stå lengre i jobb. Ansatte vil får seks fridager ekstra i året, fra det året de fyller 57 år, noe som øker til 12 og 18 dager ekstra fra fylte 59 og 62 år.

- Vi er fornøyd med årets oppgjør. Tillegget på minimum 11.000 kroner er det største generelle lønnstillegget som noen gang er gitt til posttilsatte, sier Postkoms forhandlingsleder Ingeborg Sætre.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken