NA24.no

I.M. Skaugen i hardt vær

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Rederiet snur pluss til minus, men mener de kan klare bølgene.

Rederiet I.M. Skaugen presenterer tall fra tredje kvartal etter børsslutt, torsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Taper penger
Selskapet merker tydelig effektene av den globale nedturen. Markedet har snudd for selskapet og resultat før skatt endte med et tap på 2,8 millioner dollar, mot en gevinst på 4,4 millioner dollar i samme periode i fjor. De skriver selv i rapporten at dette er «utfordrende makroøkonomiske tider».

Driftsresultat før avskrivninger lå på 4,6 milioner dollar, ned fra 14,5 millioner dollar i samme periode i 2008.

- Ikke fornøyd
- Vi er ikke fornøyde med at den generelle finansielle utviklingen viser et negativt resultat for kvartalet, skriver styret i rapporten.

Selskapet mener likevel de klarer seg brukbart gjennom de harde økonomiske farvannene, gjennom en kombinasjon av blant annet høy kontraktsdekning i hovedsegmentene, eksponeringen mot Kina og lave kostnader.

- Vi nyter en «kostnadsleder»-posisjon i mange av våre forretningsenheter som gjør oss i stand til å klare en margin der andre opererer på et tapsgenererende nivå.

At selskapet er en kostnadsleder vil si at de har de laveste kostnadene blant sine konkurrenter.

Trenger ikke mer penger
Om den finansielle stillingen hevder selskapet de 74 millionene dollar de har i likvide midler vil være tilstrekkelig for å holde driften i gang. Selskapet merker likevel mer press på arbeidskapitalen enn normalt, grunnet store nybyggingsprosjekter. Rentedekningen var på 2,1 i kvartalet, ned fra 3,2 i 2008.

Nybyggingsprosjektene er imidlertid fullfinansiert, og selskapet mener de ikke har noe umiddelbart behov for frisk kapital.

Ser lyst fremtid
Nå tror styret på bedre tider.

- Selv om vilkårene for virksomheten fremdeles er utfordrende er det brede bevis på gjenopphenting i den globale økonomien, skriver selskapet og viser til blant annet en rapport fra det Internasjonale pengefondet, IMF.

Selskapets hovedsatsningsområder fremover vil fortsatt være Kina og Midtøsten, grunnet de sterke vekstanslagene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere