NA24.no

Imarex fortsetter å øke

Handelen med shipping- og energiderivater fortsatte å stige i juni.

Det viser den månedlige oppdateringen på handelen med derivater på shipping- og energibørsen Imarex i Oslo.

NA24 - din næringslivsavis

Nivåene er fortsatt halvparten av nivået fra juni i fjor basert på underliggende verdi, men bedringen er klar i forhold til de tidligere månedene i år og bunnen som ble nådd i desember i fjor. Målt ved antall transaksjoner er gapene enda mindre i forhold til fjoråret.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Økende
Den underliggende verdien på transaksjonen gjort med forwards- og opsjoner innen tørrlast og tank endte rett under 1 milliard dollar i juni, mot 718 millioner dollar i mai. I juni i fjor var den underliggende verdien av handelen med shippingderivater over 2 milliarder dollar.

Finanskrisen har slått kraftig ut for handelen med shippingderivater, spesielt da de underliggende verdiene forvitret i takt med kollapsen i ratene. Størst har fallet for bulk vært, hvor det i juni i fjor ble gjort forwardkontrakter med en underliggende verdi på 1.295 millioner dollar, mens kun 99 millioner i bunnmåneden januar. I juni i år er bulkvolumet oppe i 374 millioner dollar.

Mange transaksjoner
Transaksjonsvolumet er imidlertid tilbake for fullt. Det ble gjort 1.895 transaksjoner med shippingderivater i juni, som er rett under nivået på 2.000 transaksjone ri juni i fjor. I bunnmåneden desember var antallet halvparten av sist måned.

- Statistikken er gode nyheter og vi er spesielt glade for at fraktderivatmarkedet viser månedlige forbedringer. Det vises ved økte antall transaksjoner i volum og handlet verdi, sier konsernsjef Herman W. Michelet i Imarex i en kommentar.

Handelen med energiderivater endte på 1.114 TWh i juni, som er opp 12 prosent sammenlignet med juni 2008.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere