NA24.no

Imponerende fra Google

Foto: Paul Sakuma (AP)
Sist oppdatert:
Søkemotorgiganten tjener enda mer penger.

Finanskrisen til tross, Google vokser kraftig og tjener enda mer.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet presenterer sine tall fra tredje kvartal i det USA-børsene stenger, torsdag, og nettoresultatet kom inn på sterke 1,64 milliarder dollar, hele 27 prosent høyere enn i samme periode i fjor.

Også på topplinjen har de forbedret seg, med en omsetningsvekst på vel 7 prosent til 4,38 millioner dollar. Det er 3 prosent bedre enn gjennomsnittsestimatet blant tallknuserne, som ble hentet inn av Bloomberg i forkant av rapporten.

- Sterkt
- Google hadde et sterkt kvartal, understreker konsernsjef Erik Schmidt i Google i rapporten.

Selskapet har imidlertid ingen planer om å hvile på sine laurbær, men vil tvert imot gjøre det de kan for å vokse kraftig fremover også.

- Mens det fortsatt er mye usikkerhet knyttet til farten i den økonomiske gjenopphentingen, tror vi det verste av resesjonen er bak oss og føler oss nå selvsikre på å investere kraftig fremover, fortsetter han.

Økning i annonser
Mens nesten all annen form for annonsevirksomhet har lidd kraftig som en følge av krisen, går Googles søkerelaterte annonsevirksomhet veldig bra. Ifølge markedsføringsbyrået Efficient Frontier har pengebruken på amerikanske søkeannonser steget med fem prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. Det harde økonomiske klimaet har fått annonsørene til å lete etter de billigste, mest kostnadseffektive reklameløsningene, og mange har funnet Google til å være en ok kandidat.

Google-aksjen stiger 1,5 prosent i den utvidede handelen.

IBM slo også forventningene, men med dem er ikke markedet like nådige.

Les mer: Gode tall, men fall

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere