NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,76%

Importforbud av fugl

Sist oppdatert:
Mattilsynet innførte fredag totalt importforbud av levende fugler og fjørfeprodukter fra områder eller land hvor det er påvist fugleinfluensa.

Det vil si at kyllingfilet og fugl fra land som Tyskland, Tyrkia og Italia ikke kan innføres. Listen vil bli utvidet etter hvert som smitten sprer seg.

Det er ikke regnet som sannsynlig at mennesker kan bli smittet ved å spise produktene. Smitte til mennesker har til nå oppstått der mennesker og fugler lever tett sammen, noe som ikke er tilfelle i Norge. Mattilsynet regner med at det er denne direkte kontakten med syke fugler som har ført til smitte til mennesker.

Så lenge Norge ikke har påvist fugleinfluensa, er norske kyllingprodukter regnet som trygge. Mattilsynet uttaler også til TV 2 Nettavisen at man her i landet regner med å oppdage smitten såpass tidlig at produkter fra smittet fjørfe ikke når butikken selv om fugleinfluensaen skulle nå oss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere