NA24.no

Imran Saber anker Facebook-kjennelse

ANKER KJENNELSE: Advokat Øystein Storrvik synes ikke noe om at politiet skal få tilgang til Facebook-kontoen til Imran Saber.
ANKER KJENNELSE: Advokat Øystein Storrvik synes ikke noe om at politiet skal få tilgang til Facebook-kontoen til Imran Saber. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
– Han har flere tusen venner på Facebook, som får hele kommunikasjonen sin med ham blottstilt, sier forsvareren.

Oslo tingrett har gitt politiet rett til å få utlevert data knyttet til helerisiktede Imran Saber (37). Politiet vil gjennomgå informasjon på Facebook og Instagram-kontoen til norskpakistaneren som har fått kallenavnet «Onkel Skrue».

Saber er sammen med Frp-politiker og forretningsmann Henning Holstad siktet for grovt heleri av sju millioner kroner fra 2005 til i dag.

Les også: Henning Holstad vant over politiet i Høyesterett

Nå anker Imran Saber kjennelsen til Borgarting lagmannsrett. Det opplyser hans forsvarer Øystein Storrvik til Nettavisen.

– Det er vesentlige personvern som ikke er ivaretatt i tingrettens kjennelse. Han har flere tusen venner på Facebook, som får hele kommunikasjonen sin med ham blottstilt uten at det er har noen betydning for saken, sier Storrvik til Nettavisen.

I en uttalelse til tingretten skriver advokat Storvik at det ikke er mulighet for at kontoene inneholder noe som kan ha betydning som bevis.

– På Instagram-brukeren er det bare fotografier som ikke kan ha betydning, stort sett «selfies». Når det gjelder Facebook-brukeren er det opplyst at Holstad ikke er «venn» av Saber, og det foreligger ikke kommunikasjon mellom dem som politiet er ute etter, skriver Storrvik.

Helerisaken mot Imran Saber og Henning Holstad har vært under etterforskning i over 10 år. Saken skal opp i slutten av oktober.

Politiet har også krevd å få utlevert Facebook-data knyttet til Henning Holstad. Denne kjennelsen er allerede anket til lagmannsretten.

Les mer: Politiet krever fullt innsyn i Holstads Facebook-profil

Les også: Sentralt vitne i Holstad-saken tiltalt for grovt underslag

Vet du noe om saken? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere