NA24.no

(scanpix)

Indere på Awilco-jakt

Flere indiske selskaper skal være interessert i å kjøpe opp riggselskapet Awilco Offshore.

Det går frem av en artikkel på den indiske næringslivssiten NDTV Profit.com.

NA24 - din næringslivsavis

Der hevdes det at det indiske rederiet Essar Shipping og og det halvoffentlige indiske oljeselskapet Reliance skal være blant selskapene som kan være interessert i å by Awilco Offshore.

Avviser
Styreformann Sigurd E. Thorvildsen i Awilco Offshore sier til NA24 iMarkedet at de ikke kan kommentere slike spekulasjoner.

- Pågår det noen salgsprosesser fra Awilco Offshores side?

- Det gjør det ikke, sier Thorvildsen til NA24 iMarkedet.

Thorvildsen er i tillegg til å være styreformann i Awilco Offshore også administrerende direktør for Awilco Offshores hovedaksjonær Awilco AS.

Stiv prising
Det er antydet en prislapp på Awilco Offshore på over 3 milliarder dollar, eller omkring 18 milliarder kroner. Dette har fått kursen til å stige på Oslo Børs fredag, hvor markedsverdien på Awilco for øyeblikket ligger på drøye 10 milliarder kroner.

Ifølge NDTV skal corporatefolk være i samtaler med flere ulike indiske potensielle kjøpere, og Essar skal blant annet allerede ha sett på Awilco Offshore. Prisingen er ansett som stiv.

Partner havnet i India
Awilco Offshore er som kjent partner med Sinvest som tidligere i år ble kjøpt opp av indiske Aban Offshore. Awilco og Sinvest driver sine oppjekkbare borerigger gjennom det felleseide selskapet Premium Drilling AS.

Det er A. Wilhelmsen-gruppen gjennom Awilco AS som kontrollerer Awilco Offshore gjennom sin eierandel på 37,7 prosent. Resten av aksjonærstrukturen er spredt på en rekke private og institusjonelle investorer.

Awilco Offshore har i dag seks ultra premium oppjekkbare borerigger under bygging, samt to tilsvarende rigger som de tok levering av i fjor. Videre har selskapet tre halvtnedsenkbare borerigger i ordre ved Yantai Raffles-verftet i Singapore. Den resterende flåten består av to boligrigger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere